ΤΟΠΙΚΑ

Στη ΜΕΘ 65χρονος που κινδύνεψε με πνιγμό στις Αλυκές

στη-μεθ-65χρονος-που-κινδύνεψε-με-πνιγμό-518181

Αμεση επέμβαση από τους ναυαγοσώστες της Lifeguard Volos, που τον έσωσαν

Αναστάτωση προκλήθηκε χθες στις Αλυκές. Στις 17:55 στην παραλία της περιοχής, στο σημείο όπου βρίσκεται η παιδική χαρά, 65χρονος λουόμενος έχασε τις αισθήσεις του, ενώ έβγαινε από τη θάλασσα. Πλήθος κόσμου, που βρισκόταν εκείνη την ώρα στην παραλία, άρχισε να καλεί σε βοήθεια, ενώ οι λουόμενοι που βρίσκονταν δίπλα του έσπευσαν να τον ανασύρουν στην ακτή.

Ο 65χρονος βρισκόταν δύο μέτρα από την ακτή στη θάλασσα, δυστυχώς, όμως, κατάπιε μεγάλη ποσότητα νερού.

Οι ναυαγοσώστες της Lifeguard Volos, οι οποίοι καλύπτουν τις πολυσύχναστες παραλίες του Δήμου Βόλου, έσπευσαν να παράσχουν τις πρώτες βοήθειες. Ο Νικόλας Κώστας άρχισε αμέσως καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση.

Παράλληλα η δεύτερη ναυαγοσώστρια στην παραλία, Μαρία Γκογκινούδη, μετέφερε τον απινιδωτή, καλώντας παράλληλα το σκάφος της Lifeguard Volos με τα δύο μέλη, τους Αλέξανδρο Χρυσοχοΐδη και Μαρία Ραφαηλίδη, το ΕΚΑΒ και το Λιμενικό.

Στο περιστατικό έσπευσε επίσης ο ναυαγοσώστης της περιοχής Αγίου Στέφανου Δημήτρης Πάτσας για να συνδράμει. Αισίως μετά την ΚΑΡΠΑ από τον ναυαγοσώστη Νικόλα Κώστα ο 65χρονος ανάνηψε χωρίς να χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί ο απινιδωτής.

Οι διασώστες του ΕΚΑΒ παρέλαβαν τον 65χρονο έχοντας αισθήσεις του. Τον διακόμισαν άμεσα στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου για παροχή πρώτων βοηθειών και στη συνέχεια η κατάσταση της υγείας του κρίθηκε σοβαρή και εισήχθη στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου παραμένει νοσηλευόμενος.

Οι ναυαγοσώστες έσωσαν κυριολεκτικά τον 65χρονο από βέβαιο πνιγμό. Καθοριστική η άρτια εκπαίδευση που παρέχεται από την εταιρεία πάντα με γνώμονα το καλό των λουόμενων. Η εν λόγω εταιρεία έχει φροντίσει για τη συχνή επανεκπαίδευση και την πιστοποίηση τουλάχιστον 40 ναυαγοσωστών της στην καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση και στη χρήση εξωτερικού απινιδωτή.

Να τονιστεί ότι οι παραλίες των Αλυκών και του Αναύρου είναι ιδιαίτερα δύσκολες στην επόπτευση και στην επίβλεψη, εξαιτίας των προβλητών που εμποδίζουν την ορατότητα.

Ασκοπη κινητοποίηση προκάλεσε λουόμενη

Προχθές γύρω στις 18:10 υπουργείο Νησιωτικής Πολιτικής, λιμενική αρχή και ναυαγοσώστες κινητοποιήθηκαν άμεσα για παροχή βοήθειας μετά από αναφορά πολίτη ότι γυναίκα κολυμπούσε στις Πλάκες, βρισκόταν στα βαθιά και ενδεχομένως κινδύνευε.

Επί δύο και πλέον ώρες οι λιμενικοί και οι ναυαγοσώστες αναζητούσαν τη γυναίκα που χρειαζόταν βοήθεια. Τελικά, μετά από επιτόπιες κοπιαστικές έρευνες ενημερώθηκαν ότι επρόκειτο για Βολιώτισσα που συνηθίζει να κολυμπά στα ανοιχτά στη θαλάσσια διαδρομή από τις Πλάκες μέχρι τον Αναυρο.

Προφανώς είχε τελειώσει το κολύμπι της και είχε βγει από τη θάλασσα με ασφάλεια, όπως επισημάνθηκε στο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, μη γνωρίζοντας την κινητοποίηση που προκάλεσε με τη στάση και τη συμπεριφορά της.

Με αφορμή την άσκοπη κινητοποίηση ενός ολόκληρου μηχανισμού, ο κ. Λιάρος απευθύνει έκκληση στους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες των ναυαγοσωστών για να μην υπάρχει κίνδυνος.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου