ΤΟΠΙΚΑ

Δυσκολίες και εμπόδια για τους αγρότες

δυσκολίες-και-εμπόδια-για-τους-αγρότε-483687

Ως δύσκολο έργο μεταφράζεται για τους αγρότες το νέο καθεστώς φορολόγησης, καθώς μέσα σε ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα καλούνται να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζονταν τις γεωργικές τους εκμεταλλεύσεις χωρίς όμως να έχουν ένα πλήρη οδηγό μετάβασης από το ένα καθεστώς στο άλλο.

Τα παραπάνω τονίστηκαν χθες το απόγευμα σε ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο : «Νέο καθεστώς φορολόγησης αγροτών», που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών. Την εκδήλωση διοργανώνει το Τμήμα Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος στο πλαίσιο των δράσεων ενημέρωσης του αγροτικού πληθυσμού της Θεσσαλίας και κεντρικός ομιλητής ήταν ο κ. Γιώργος Βλόντζος, Λέκτορας Αγροτικής Οικονομίας του Τμήματος.

Όπως τόνισε ο κ. Βλόντζος, το νέο φορολογικό θα επιφέρει μια σειρά από πολύ σημαντικές αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο οι αγρότες καλούνται πλέον να διαχειριστούν την καθημερινή τους πραγματικότητα.

Μέσα από την ενημερωτική εκδήλωση στόχος του τμήματος Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος ήταν να παρουσιάσει το νέο καθεστώς και τη νέα πραγματικότητα για τους αγρότες.

Όπως επίσης και να παρουσιάσει τις δυσκολίες και τα εμπόδια που θα αντιμετωπίσουν οι παραγωγοί στα «πρώτα βήματα» εφαρμογής του νέου καθεστώτος.

«Η αλήθεια είναι ότι οι παραγωγοί βρίσκονται μπροστά σε ένα δύσκολο έργο γιατί καλούνται μέσα σε ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζονται τις γεωργικές τους εκμεταλλεύσεις χωρίς όμως να έχουν ένα πλήρη οδηγό μεταβάσεις από το ένα καθεστώς στο άλλο» τόνισε χαρακτηριστικά ο Λέκτορας Αγροτικής Οικονομίας του Τμήματος κ. Γιώργος Βλόντζος. Προσθέτοντας ανέφερε «αποσκοπούμε με τη σημερινή εκδήλωση να βοηθήσουμε στο βαθμό που μπορούμε έτσι ώστε να αποφευχθούν λάθη διότι ο νέος κανονισμός των προστίμων που με μη σωστές ενέργειες από πλευράς αγροτών θα δημιουργήσει σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα».

Στη συνέχεια ο κ. Βλόντζος επεσήμανε ότι με το νέο καθεστώς οι αγρότες θα πρέπει να τηρούν «θρησκευτική ευλάβεια» προκειμένου να αποφύγουν τα λάθη σημειώνοντας ότι θα πρέπει να ενημερωθούν σωστά και έγκαιρα για το πώς θα πρέπει να δηλώνουν τις δαπάνες αλλά και για το ποιες θα είναι επιλέξιμες.

Τέλος στα θετικά του νέου καθεστώτος συγκαταλέγεται το γεγονός ότι οι αγρότες θα μπορούν να δικαιολογούν μια σειρά από δαπάνες, τις οποίες με το προηγούμενο καθεστώς δεν μπορούσαν να απεικονίσουν ενώ επίσης σε μακροπρόθεσμο επίπεδο θα μπορούν να βλέπουν το οικονομικό αποτέλεσμα της παραγωγικής τους δραστηριότητα.

ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου