ΤΟΠΙΚΑ

Ερχονται πληρωμές για αγρότες και κτηνοτρόφους της Θεσσαλίας

ερχονται-πληρωμές-για-αγρότες-και-κτη-582298

Τη δέσμευση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθ. Τσαυτάρη για επιτάχυνση των πληρωμών σε αγρότες και κτηνοτρόφους της Θεσσαλίας απέσπασε ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός σε συνάντηση που είχαν στο υπουργείο.

Στη συνάντηση έγινε εφ’ όλης της ύλης συζήτηση για τα θέματα που αφορούν τους αγρότες και κτηνοτρόφους της Θεσσαλίας, ενώ ο περιφερειάρχης επέδωσε και υπομνήματα με τις θέσεις της περιφέρειας

Στα ζητήματα που έθεσε ο κ. Κ. Αγοραστός, ο υπουργός κ. Αθ. Τσαυτάρης δεσμεύτηκε:

– Αποκαθίστανται οι 15.000 επιλαχόντες κτηνοτρόφοι από την εξισωτική αποζημίωση καθώς εξασφαλίστηκαν τα 28,6 εκατ. ευρώ που απαιτούνταν. Οι πληρωμές ξεκινούν απ’ την ερχόμενη εβδομάδα.

-Εξασφαλίστηκε το κονδύλι και με νέα ΚΥΑ αποπληρώνεται η επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο.

– Προκηρύσσεται νέο πρόγραμμα πρώτης εγκατάστασης για νέους αγρότες προϋπολογισμού 100 εκατ. ευρώ, με τους δικαιούχους να φτάνουν τους 6.000.

-Στο Πρόγραμμα 1.4.4 (εννιαχίλιαρο) για τους καπνοπαραγωγούς τακτοποιούνται τα στοιχεία των δικαιούχων για να γίνουν οι πληρωμές.

– Με την έναρξη λειτουργίας του Ταμείου Αγροτικής Επιχειρηματικότητας (ΤΑΕ) είναι εφικτό να ολοκληρωθούν τα προγράμματα για τους αγρότες που είναι έτοιμοι με επιχειρηματικό φάκελο.

– Για τους βοσκοτόπους ο ΟΠΕΚΕΠΕ με δικές του ενέργειες θα αποκαταστήσει την ενιαία πληρωμή (επιλέξιμες εκτάσεις).

-Ξεκινά σύντομα νέο πρόγραμμα ύψους 50 εκατ. ευρώ στον τομέα της μεταποίησης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου