ΤΟΠΙΚΑ

Παραμένει σε ισχύ η απαγόρευση κίνησης στα δάση

παραμένει-σε-ισχύ-η-απαγόρευση-κίνηση-478558

Στα 1.000 ευρώ ανέρχεται το πρόστιμο

Στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση του κινδύνου των πυρκαγιών η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας ενημερώνει ότι παρατείνεται μέχρι την Παρασκευή 12 Αυγούστου και ώρα 06:00 η απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και η παραμονή εκδρομέων σε δάση.

Η απαγόρευση γίνεται σε εφαρμογή της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που εκδόθηκε λόγω της έκτακτης κατάστασης στην οποία βρίσκεται η χώρα με δεκάδες πύρινα μέτωπα.

Αφορά καθολική απαγόρευση κάθε μετακίνησης, διέλευσης ή παραμονής σε δάση, εθνικούς δρυμούς, αισθητικά δάση, άλση εντός οικιστικών ιστών.

Σε περίπτωση παράβασης, το πρόστιμο ανέρχεται στα 1.000 ευρώ.

Επίσης σε ισχύ είναι και η καθολική απαγόρευση κάθε υπαίθριας δραστηριότητας που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά όπως καύση καλαμιών, απορριμμάτων, κάπνισμα μελισσιών, οξυγονοκόλληση κλπ. με το πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης να ανέρχεται σε 10.000 ευρώ.

Οι δήμοι καλούνται να ενημερώσουν άμεσα τους πολίτες και τους κτηνοτροφικούς, αγροτικούς και μελισσοκομικούς συλλόγους για την ανάγκη της απαρέγκλιτης τήρησης των μέτρων και τις συνέπειες που προβλέπονται από την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου