ΤΟΠΙΚΑ

Αίσιο τέλος στην επιχείρηση με τους ορειβάτες στον Κισσό

αίσιο-τέλος-στην-επιχείρηση-με-τους-ορ-474098

Αίσια κατάληξη είχε πριν από λίγη ώρα η περιπέτεια με τη κατάβαση ομάδας ορειβατών στον καταρράκτη του Κισσού στην περιοχή Τύμπανος. Στις 14:00 δύο από τα μέλη της ομάδας, ένας άνδρας Ισραηλινός ηλικίας 48 ετών και μία γυναίκα ηλικίας 23 ετών Ελληνίδα, παραπάτησαν και έπεσαν στην πηγή, με αποτέλεσμα να χτυπήσουν σε βράχια.

Με συντονισμένες επίμονες ενέργειες που κράτησαν επί εφτά ώρες λόγω του απόκρημνου της περιοχής, οι πυροσβέστες τους ανέσυραν στον δρόμο με ασφάλεια. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε δομές υγείας για την περιποίηση των τραυμάτων τους, που είναι ελαφριά. Ο άνδρας υπέστη συντριπτικό κάταγμα στην κνήμη και η γυναίκα τραυματίστηκε στον αστράγαλο.

Συγκεκριμένα, το ατύχημα σημειώθηκε γύρω στις 14:00 και ήχησε άμεσα συναγερμό στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου. Στο σημείο μετέβη ισχυρή δύναμη με 11 πυροσβέστες και άνδρες της ΕΜΑΚ με συνολικά 4 οχήματα.

Οι πυροσβέστες ξεκίνησαν την επιχείρηση διάσωσης γύρω στις 15:30, λόγω του χρόνου απαιτήθηκε για να φθάσουν στο σημείο, αλλά και της απόστασης που έπρεπε να καλύψουν κινούμενοι πεζοί για να πλησιάσουν κοντά στην περιοχή. Το έργο τους δυσκόλευε εξαιρετικά η δυσχέρεια με την επικοινωνία μέσω της κινητής τηλεφωνίας, καθώς η περιοχή δεν είχε καλό σήμα.

Αφού έφθασαν στο τέλος του μονοπατιού που οδηγεί στην πηγή οι πυροσβέστες δέθηκαν με σχοινιά και κατέβησαν στη λίμνη από ύψους περίπου 100 μέτρων. Στη συνέχεια τοποθέτησαν τους τραυματίες σε φορείο και τους ανέσυραν επίσης με σχοινιά.

Η επιχείρηση έληξε με επιτυχία γύρω στις 21:00, όταν πλήρωμα ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ παραλάμβανε τον Ισραηλινό για να τον μεταφέρει στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου για την παροχή πρώτων βοηθειών. Η κοπέλα μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς, καθώς ήταν ελαφρύτερα τραυματισμένη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου