ΤΟΠΙΚΑ

Απονομή βεβαιώσεων από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης Βόλου

απονομή-βεβαιώσεων-από-το-κέντρο-διά-β-419426

Με επιτυχία η παρακολούθηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων από συνολικά 120 άτομα

Με επιτυχία ολοκλήρωσαν ο Δήμος Βόλου, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης τη λειτουργία του Κέντρου Διά βίου Μάθησης του Δήμου Βόλου, την χρονιά που πέρασε, υλοποιώντας προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων με εκπαιδευτικές δράσεις Εθνικής και Τοπικής Εμβέλειας.

Με πιστή τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων πραγματοποιήθηκαν εκπαιδευτικά προγράμματα Αγγλικών, Ισπανικών, Τουρκικών, Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Ιστορίας της Τέχνης, στο Βόλο, στη Νέα Αγχίαλο και το Αϊδίνι, καθώς επίσης και προγράμματα εκπαίδευσης στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Βόλου με θέμα: «Κρατούμενοι–Επικοινωνία στην καθημερινή ζωή». Σε εξέλιξη βρίσκεται πρόγραμμα στο Αγροτικό Σωφρονιστικό Κατάστημα Ανηλίκων Κασσαβετείας με θέμα: «Κρατούμενοι–Επικοινωνία στην καθημερινή ζωή».

Το σύνολο των καταρτιζομένων έφθασε τα 280 άτομα.

Όπως τονίζει η αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού Βόλου, Γεωργία Μποντού-Τοκαλή «βασικοί στόχοι των προγραμμάτων αυτών είναι η δημιουργία θετικής στάσης ως προς τη μάθηση, η δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου και η πρόσβαση στις νέες εργασιακές, οικονομικές, κοινωνικές και πολιτιστικές ευκαιρίες».

Τα παρεχόμενα εκπαιδευτικά προγράμματααπευθύνονται σε όλους τους ενήλικες, ανέργους και εργαζομένους, ανεξάρτητα από φύλο, μορφωτικό επίπεδο, χώρα καταγωγής, θρησκεία, τόπο διαμονής, νέους, φοιτητές κ.λπ., και είναι δωρεάν για όλους με μόνη προϋπόθεση το ενδιαφέρον τους για γνώση και ενεργό συμμετοχή.

Σύντομα θα ξεκινήσει νέος κύκλος εγγραφών και λειτουργία νέων τμημάτων.

Η απονομή των βεβαιώσεων παρακολούθησης θα γίνει βάσει του κάτωθι προγράμματος και την τήρηση όλων των προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων.

  • Αϊδίνι: Κυριακή 19-9-2021 στις 7 μ.μ. στην πρώην Κοινότητα, πλατεία Αϊδίνου.
  • Βόλος: από Δευτέρα 20-9-2021, 11.00-14.00 στη Γραμματεία της Αντιδημαρχίας Παιδείας και Πολιτισμού Βόλου, Ζάχου με Επτά Πλατανίων.
  • Νέα Αγχίαλος: Τρίτη 21-9-2021, 12.00-14.00 στη Γραμματεία του πρώην Δημαρχείου Νέας Αγχιάλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου