ΤΟΠΙΚΑ

Νέος διευθυντής στο Κέντρο Διά Βίου Μάθησης «Αγιος Απόστολος ο Νέος»

νέος-διευθυντής-στο-κέντρο-διά-βίου-μά-493618

Στη σύσταση αστικής εταιρείας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα για τη δημιουργία Κέντρου Διά Βίου Μάθησης με διευθυντή του διοικητικού συμβουλίου τον Αντώνιο Αποστ. Πλαγερά καθηγητή και σύμβουλο Επαγγελματικού Προσανατολισμού, στο ΚΕ.Σ.Υ. και ταμία της «Μαγνήτων Κιβωτού» προχώρησε η Ακαδημία Λαϊκού Πολιτισμού και Τοπικής Ιστορίας του φορέα πολιτισμού της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος «Μαγνήτων Κιβωτός».

Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Κέντρο Διά Βίου Μάθησης «Αγιος Απόστολος ο Νέος» θα παρέχει υπηρεσίες στο πλαίσιο της μη τυπικής εκπαίδευσης που θα παρέχει σε ΕΝΗΛΙΚΟΥΣ (18+) και μόνον: α) συνεχιζόμενη επαγγελματική κατάρτιση β) γενική εκπαίδευση ενηλίκων γ) επαγγελματικό προσανατολισμό δ) επαγγελματική συμβουλευτική.

Απώτερος στόχος είναι, όλα τα παρεχόμενα εκπαιδευτικά προγράμματα συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης και γενικής εκπαίδευσης ενηλίκων να είναι πιστοποιημένα αποκλειστικά από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.

Η έδρα και εγκαταστάσεις της εταιρείας είναι στη συνοικία Αλιβέρι, επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου, και το νέο Διοικητικό Συμβούλιο αποτελούν οι Νίκος Τσούκας, διαχειριστής, Μιχαήλ Βασιλικός, δικηγόρος, Ευάγγελος Ζαχαρός, πολιτικός μηχανικός, Δημήτριος Κουτσός, συνταξιούχος τραπεζικός υπάλληλος και Σοφία Τσαρδακά, εκπαιδευτικός, με την ευθύνη της τήρησης των πρακτικών του Δ.Σ.

Προκειμένου να είναι έτοιμο το Κέντρο να λειτουργήσει από τη νέα εκπαιδευτική περίοδο, την Τετάρτη 28 Ιουλίου συνεδρίασε σε πλήρη σύνθεση το Διοικητικό Συμβούλιο.

Το βασικότερο θέμα που αποφασίστηκε στο Δ.Σ. ήταν η ανάθεση της Διεύθυνσης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.), για την επιτευξη των σκοπων του.

Το Δ.Σ. έλαβε υπόψιν του ότι ο διευθυντής προΐσταται του προσωπικού, είναι επιστημονικός, παιδαγωγικός και οικονομικός υπεύθυνος των φορέων αυτών και αρμόδιος για τα θέματα που αφορούν στην εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία τους.

Επίσης ότι ο διευθυντής πρέπει να είναι εκπαιδευτικός της δημόσιας πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ότι πρέπει να έχει πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ή ισότιμο τίτλο σπουδών της ημεδαπής ή της αλλοδαπής.

Με βάση τα παραπάνω αποφάσισε ομόφωνα να επιλέξει για τη θέση του διευθυντή τον καθηγητή κλάδου ΠΕ 17.03 και σύμβουλο Επαγγελματικού Προσανατολισμού, στο ΚΕ.Σ.Υ. Λάρισας, Αντώνιο Αποστ. Πλαγερά, και ταμία της «Μαγνήτων Κιβωτού».

Ο νέος διευθυντής διαθέτει ένα πλούσιο βιογραφικό, τεράστια εμπειρία ως επιμορφωτής Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων, ενώ μετείχε σε πολλά Πανελλήνια Επιστημονικά Συνέδρια ως εισηγητή

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου