ΤΟΠΙΚΑ

Aρπαξαν τη σοδειά πριν τη συγκομιδή – Καταστροφή για 61χρονο Βολιώτη

aρπαξαν-τη-σοδειά-πριν-τη-συγκομιδή-κ-416629

Πήγε χθες το πρωί με εργάτες στο χωράφι του στα Κανάλια για τον τρύγο και διαπίστωσε ότι δεν υπήρχε τσαμπί!

Καρδιακή ανακοπή κόντεψε να πάθει χθες 61χρονος Βολιώτης, όταν επισκέφτηκε το κτήμα του το πρωί στα Κανάλια για τον τρύγο. Αγνωστος ή άγνωστοι δράστες άρπαξαν όλα τα σταφύλια και δεν άφησαν τσαμπί.

Ο 61χρονος συνταξιούχος πυροσβέστης καλλιεργούσε το κτήμα όλη τη χρονιά με μεγάλο μεράκι. Το βρήκε από τον πατέρα του και συνέχιζε την οικογενειακή παράδοση παραγωγής του σταφυλιού με βιολογικό τρόπο.

Χθες ετοιμαζόταν να δρέψει τους κόπους των προσπαθειών του. Είχε πάρει μαζί του δύο εργάτες αλβανικής καταγωγής και είχε κλούβες και έτοιμα τα βαρέλια και τα σκεύη.

Μάλιστα, είχε ετοιμάσει και μεζέδες για να γλεντήσουν τον τρύγο. Ομως, όταν αντίκρισε το χωράφι του σοκαρίστηκε. Κάποιος ή κάποιοι είχαν κλέψει τη σοδειά του, η οποία υπολογίζεται περίπου στον έναν τόνο και μάλιστα το προηγούμενο βράδυ.

Είχαν αρπάξει όλα τα σταφύλια τα οποία ο 61χρονος είχε ελέγξει πριν από δύο μέρες και είχε διαπιστώσει ότι ήταν έτοιμα για τη συγκομιδή.

Τελικά ο ίδιος όπως και οι εργάτες του έμειναν με τις άδειες κλούβες στα χέρια, ενώ ετοιμάζονταν για μεγάλη χαρά.

Ο 61χρονος απευθύνθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Ρήγα Φεραίου για να καταγγείλει το περιστατικό και ενημερώθηκε ότι θα πρέπει να γίνει πρώτα η εκτίμηση της ζημιάς από αγροφύλακα και στη συνέχεια η καταγγελία.

Αποκαρδιωμένος έφυγε από την Αστυνομία, μην μπορώντας ακόμη να συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί. Δεν είναι μόνο το κόστος της παραγωγής που χάθηκε από τη μία στιγμή στην άλλη. Είναι η συναισθητική αξία που είχε για εκείνον η καλλιέργεια.

Ο 61χρονος φρόντιζε τα σταφύλια με αγάπη και ενδιαφέρον. Επισκεπτόταν τακτικά τα Κανάλια από τον Βόλο για να φροντίσει τα αμπέλια του και να τα αναπτύξει με τον ενδεδειγμένο τρόπο, με τα ίδια του τα χέρια, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες της βιολογικής καλλιέργειας. Δεν μπορεί να συνέλθει από το σοκ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, προχθές το βράδυ στα Κανάλια άγνωστος ή άγνωστοι δράστες αποπειράθηκαν να κλέψουν και ακόμη ένα κτήμα σε κοντινή απόσταση από του 61χρονου, αλλά δεν ολοκλήρωσαν την πράξη ίσως φοβούμενοι μη γίνουν αντιληπτοί.

Το νέο περιστατικό κλοπής αγροτικών προϊόντων στην περιοχή έχει προκαλέσει έντονη δυσαρέσκεια στους ντόπιους.

Ο τοπικός σύμβουλος Καναλίων, Δημήτρης Τσούκας, ανέφερε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που καταγράφονται ανάλογα κρούσματα. «Αντίθετα, η σοδειά των αγροτών στην περιοχή αποτελεί συχνά στόχο. Παλαιότερα είχαμε κλοπές και σε αμύγδαλα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου