ΤΟΠΙΚΑ

Καλοκαίρι στο καθήκον για τους υπαλλήλους της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας

καλοκαίρι-στο-καθήκον-για-τους-υπαλλή-414358

Εφιαλτικό προβλέπεται και το φετινό καλοκαίρι για τους υπαλλήλους στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Στην πλειονότητά τους, οι υπάλληλοι δεν έχουν λάβει τις καλοκαιρινές τους άδειες και είναι αμφίβολο αν θα καταφέρουν να τις πάρουν μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, λόγω του όγκου της εργασίας που τους περιμένει.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Η διαδικασία των μεταθέσεων, αποσπάσεων και ανάδειξης των υπεράριθμων, αναμένεται να κρατήσει καθηλωμένους πίσω από τα γραφεία τους, τους υπαλλήλους της Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας. Η καθυστέρηση στη διαδικασία των υπηρεσιακών μεταβολών, δεν προκαλεί αντιδράσεις μόνο στους καθηγητές, που υπογραμμίζουν ότι πρέπει να γνωρίζουν πριν την ολοκλήρωση του σχολικού έτους σε ποιο σχολείο θα παρουσιαστούν για να προσφέρουν τις διδακτικές υπηρεσίες τους από Σεπτέμβριο, προκειμένου να κάνουν τον οικογενειακό και οικονομικό προγραμματισμό τους. Κρατά σε «ομηρία» και τους διοικητικούς υπαλλήλους, αφού ο όγκος της εργασίας που απαιτούν οι υπηρεσιακές μεταβολές, δεν μπορεί να βγει με το μισό προσωπικό σε άδεια.

Η ανακοίνωση των μεταθέσεων των καθηγητών, αναμένεται αυτές τις ημέρες, πολύ πιθανότατα και σήμερα. Θα ακολουθήσει η έκδοση των υπεραρίθμων και η διαδικασία των αποσπάσεων, που απαιτεί… μαραθώνιο εργασίας για τα διοικητικά στελέχη στον «πύργο» του κτιρίου Μουρτζούκου.

Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Γ. Δοδοντσάκης, σχολίασε ότι «πιθανότατα και ο Αύγουστος θα είναι μήνας εργασίας» για τα στελέχη της εκπαίδευσης, προκειμένου, το πρώτο σχολικό κουδούνι, να βρει τους καθηγητές στις θέσεις τους και τα σχολεία με όσο το δυνατό μικρότερο αριθμό κενών.

Υπενθυμίζεται ότι σε επίπεδο Γυμνασίων και Λυκείων στη Μαγνησία έχουν καταγραφτεί 39 κενά, συνολικά στην Α’ και στη Β’ περιοχή μετάθεσης, υπάρχει όμως και πληθώρα πλεονασμάτων.

Τα κενά που υπάρχουν αφορούν στις ειδικότητες φιλολόγων (4), γεωπόνων (4), πλοιάρχων (1), μηχανικών εμπορικού ναυτικού (1) τεχνολόγων τροφίμων (1), γεωλόγων (2), πληροφορικής (2). Εκεί όμως που καταγράφονται τα περισσότερα κενά είναι στο μάθημα της βιολογίας, όπου υπάρχει ανάγκη για 24 εκπαιδευτικούς.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου