ΤΟΠΙΚΑ

Επιχορηγήσεις στην ΕΑΕΜ

επιχορηγήσεις-στην-εαεμ-388033

Αποφασίζει το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου

Επιχορήγηση ύψους 69.000 ευρώ στα συγχρηματοδοτούμενα έργα που υλοποιεί αιτείται η Εταιρεία Ανάπτυξης Επιμελητηρίου Μαγνησίας από το Επιμελητήριο Μαγνησίας.

Πρόκειται για τα προγράμματα «Τουριστική Ανάπτυξη σε βουνό και θάλασσα», «Τουριστική ανάπτυξη Μαγνησίας και Αγορά Εργασίας», «Επιχειρηματικότητα και Απασχόληση», «Ανακυκλω-ΖΩ» και «Ενωση για την απασχολούμενη γυναίκα αναβάθμισης της επαγγελματικής θέσης εργαζομένων αυτοαπασχολούμενων γυναικών».

Η επιχορήγηση θα αποτελέσει θέμα συζήτησης στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Μαγνησίας που θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Τετάρτη, στις 7.30 το απόγευμα.

Ερωτηθείς σχετικώς ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, Αριστοτέλης Μπασδάνης, είπε ότι ο συνολικός προϋπολογισμός των προγραμμάτων στην Αναπτυξιακή είναι ύψους 294.314 ευρώ. Πρόκειται, εξήγησε, για προγράμματα που υλοποιούνται με εθνική και ευρωπαϊκή επιδότηση.

«Η επιχορήγηση της ΕΑΕΜ είναι για την αρχική αποπληρωμή των δαπανών πριν από την υποβολή αιτήματός της για χρηματοδότηση. Η αρχική αποπληρωμή αποτελεί βασικό κανόνα υλοποίησης των έργων» πρόσθεσε.

Επιπλέον η ΕΑΕΜ ζητεί επιχορήγηση και για τις δράσεις της το διάστημα Μαΐου – Οκτωβρίου 2014, οι οποίες μεταξύ άλλων περιελάμβαναν τη διοργάνωση πέντε σεμιναρίων ΕΦΕΤ, σχεδιασμό και δημιουργία ενημερωτικών δελτίων επιχειρηματικών νέων ενεργών προγραμμάτων χρηματοδότησης και μελέτη ανάλυσης και αποτύπωσης των επιχειρήσεων του κλάδου του τουρισμού.

Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Μαγνησίας θα συζητηθούν ακόμη οι εγγραφές – διαγραφές μελών μηνός Απριλίου 2014 καθώς και διάφορες ανακοινώσεις.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου