ΤΟΠΙΚΑ

Ο Ομιλος Rotaract Βόλου τιμά σήμερα την Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας

ο-ομιλος-rotaract-βόλου-τιμά-σήμερα-την-παγκό-382444

Ποικίλες δράσεις αναπτύσσει ο νεοσύστατος Ομιλος Rotaract Βόλου που γιορτάζει σήμερα, 12 Αυγούστου, την Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας, η οποία καθιερώθηκε το 1990, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και γιορτάζεται κάθε χρόνο.

Ο νεοσύστατος Ομιλος Rotaract Βόλου εδώ και ένα χρόνο, λειτουργώντας περισσότερο ως παρέα και με γνώμονα το «Υπηρετείν υπεράνω εαυτού» έχει καταφέρει μέσω των δράσεών του να προσφέρει στην πόλη του Βόλου αλλά και να συνεργαστεί επιτυχώς με πολλούς εθελοντικούς φορείς της πόλης.

Μια αρχική παρέα δεκαπέντε νέων με αυξητικές τάσεις, που με διάθεση και μεράκι πραγματοποιούν αυτό που λέει το όνομά τους. Rotary+Act=Rotaract! Συντροφικότητα με δράσεις, συναντήσεις με γόνιμη ανταλλαγή απόψεων, διασκέδαση και ψυχαγωγία με πολύ χαμόγελο ενάντια στο ρεύμα της εποχής, μπάνια και βουτιές όχι μόνο στη θάλασσα αλλά και στις ανάγκες και τα προβλήματα της πόλης στην οποία ζουν, εργάζονται και δημιουργούν.

Η Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας, επικεντρώνεται στα προβλήματα των νέων ανθρώπων όλου του πλανήτη και βασίζεται στην πεποίθηση ότι η ενεργή συμμετοχή της νεολαίας είναι ουσιώδους σημασίας για την επίτευξη μιας βιώσιμης ανθρώπινης ανάπτυξης.

Ωστόσο, συχνά οι ευκαιρίες συμμετοχής των νέων σε πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο είναι σπάνιες. Για το λόγο αυτό είναι σημαντική η ύπαρξη των προγραμμάτων προσφοράς Rotaract, που αφορά νέους και νέες ηλικίας 18-30 ετών και των Interact, που βασίζεται στις ίδιες αρχές με τα Rotaract και αφορά νέους και νέες ηλικίας 12-18 ετών. Το πρόγραμμα Rotaract εργάζεται για να καλλιεργήσει ένα ευνοϊκό περιβάλλον στο οποίο μπορεί να δοθεί η δυνατότητα στη νεολαία να αξιοποιήσει την έμφυτη δημιουργικότητα και ενέργειά της, με γνώμονα την ανάπτυξη της κοινωνίας τους.

Φέρνοντας τις απόψεις των νέων στο προσκήνιο και ενθαρρύνοντάς τους να αναλάβουν δράση σαν μια ενιαία ομάδα, δημιουργούνται οι συνθήκες για την πραγματοποίηση καινοτόμων κοινωνικών και όχι μόνο αλλαγών.

Με προγράμματα όπως η Ροταριανή Ανταλλαγή Νέων, που προωθεί την διεθνή κατανόηση και την ειρήνη με ανταλλαγές μεταξύ μαθητών ηλικίας 15-19 ετών και του RYLA, ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης για νέους ανθρώπους, που επικεντρώνεται στην ηγεσία, στα πολιτικά δικαιώματα και την προσωπική ανάπτυξη, υποστηρίζετε μέσω του Rotary, το έργο αυτό της νέας γενιάς.

«Ας μην ξεχνάμε λοιπόν, ότι η νεολαία αποτελεί βασικό ρυθμιστικό παράγοντα για την εξεύρεση λύσεων στα πολυσύνθετα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κοινωνίες στον κόσμο του σήμερα. Με αφορμή, τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας, ας σκεφτεί ο καθένας από εμάς τι θα μπορούσε να κάνει, ώστε οι νέοι της πόλης μας να πάρουνε πρωτοβουλίες, να δράσουν και να προσφέρουν πρώτα στους εαυτούς τους και μετά στην πόλη στην οποία γεννήθηκαν, ζουν, διασκεδάζουν και δουλεύουν» υπογραμμίζουν τα μέλη του Ομίλου Rotaract Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου