ΤΟΠΙΚΑ

Θερινό σεμινάριο Ελληνομάθειας

θερινό-σεμινάριο-ελληνομάθειας-382465

Το θερινό Σεμινάριο «Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού» που πραγματοποιεί το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και ειδικότερα το Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής ξεκίνησε την περασμένη Δευτέρα 3 Αυγούστου και θα ολοκληρωθεί στις 28 Αυγούστου.

Στο σεμινάριο συμμετέχουν 46 αλλοδαποί υπότροφοι της ελληνικής κυβέρνησης -συγκεκριμένα του ΙΚΥ-, ηλικίας 20 με 40 χρονών. Η καταγωγή των υποτρόφων είναι από ανατολική (Πολωνία, Εσθονία) και κεντρική Ευρώπη(Τσεχία, Σλοβακία), Βαλκάνια (Κροατία, Σερβία), Ανατολική Ασία (Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν), Λατινική Αμερική (Μεξικό), και Κίνα. Το επίπεδο ελληνομάθειας των υποτρόφων είναι αρχάριο (Α1 & Α2) αλλά και προχωρημένο (Γ1 & Γ2).

Επιστημονικά υπεύθυνη της οργάνωσης είναι η καθηγήτρια Γλωσσολογίας του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Γεωργία Ανδρέου. Η ίδια αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ τους στόχους του σεμιναρίου που είναι όπως τονίζει «η εξοικείωση των συμμετεχόντων με την ελληνική γλώσσα και στοιχεία του ελληνικού πολιτισμού και της ελληνικής ιστορίας μέσα από ένα ισορροπημένο και καλά οργανωμένο πρόγραμμα γλωσσικής διδασκαλίας και πολιτιστικών δραστηριοτήτων».

Ο τόπος διεξαγωγής του σεμιναρίου είναι το κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Αργοναυτών και Φιλελλήνων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου