ΤΟΠΙΚΑ

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας κέρδισε τις εντυπώσεις στη διεθνή έκθεση τροφίμων ποτών Anuga  

η-περιφέρεια-θεσσαλίας-κέρδισε-τις-εν-357153

Θετικές κριτικές για την άρτια παρουσία των προιόντων τους, οι οποίες συνοδεύτηκαν και από τη σύναψη εμπορικών συμφωνιών, ενισχύοντας περαιτέρω τις εξαγωγές, απέσπασαν οι Θεσσαλικές επιχειρήσεις που συμμετείχαν στο περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, κατά τη διάρκεια της φετινής διεθνούς έκθεσης τροφίμων και ποτών Anuga 2021 που πραγματοποιήθηκε στην Κολονία της Γερμανίας, από 8 -13 Οκτωβρίου.

Η Anuga είναι η παγκοσμίως μεγαλύτερη διεθνής έκθεση τροφίμων και ποτών και αποτελεί την σημαντικότερη επιχειρηματική και επικοινωνιακή πλατφόρμα για τον κλάδο, ενώ πραγματοποιείται κάθε 2 χρόνια.

Στην πρώτη ουσιαστικά, μετά -covid μεγάλη διεθνή Έκθεση, ο απολογισμός των θεσσαλικών εταιρειών που επένδυσαν στην προβολή των κορυφαίων προϊόντων τους στην παγκόσμια αγορά, ήταν αναμφίβολα θετικός.

Το περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Η παρουσία της Ελλάδας στην έκθεση ήταν σημαντική με σχεδόν 200 συμμετοχές, ενώ τα δύο περίπτερα της Περιφέρειας Θεσσαλίας για τις επιχειρήσεις των νομών Λάρισας και Μαγνησίας, κέρδισαν τις εντυπώσεις. Ο απολογισμός για την Περιφέρεια ήταν θετικός, καθώς σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια Λάρισας και Μαγνησίας ο στόχος επιτεύχθηκε και δεν ήταν άλλος από τη στήριξη των επιχειρήσεων, τη τόνωση της επιχειρηματικής εξωστρέφειας και την απόκτηση της επιθυμητής προστιθέμενης αξίας στα παραγόμενα στον θεσσαλικό κάμπο, προϊόντα.

Οι λαρισινές εταιρείες που συμμετείχαν στο περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην έκθεση ANUGA 2021 ήταν οι: Agronuts Α.Ε (ξηροί καρποί, Κ. Λανάρας), Κατσάρος Νικόλαος (Οινοποιείο, έδρα Τύρναβος), Τυροκομικά Έξαρχος (Ελασσόνα), Ζυθοποιία Πηνειού ΙΚΕ, Ιπποκρατικά Βασικά αγαθά ΙΚΕ (ρίγανη, ριγανέλαιο), Οινοποιεία Τσιλιλή (έδρα Τύρναβος). Οι συμμετέχουσες εταιρίες από τη Μαγνησία ήταν οι: Quartet Γκοφρετοποιία, Βολιώτης Απόστολος: Ελαιοτριβείο – Τυποποιητήριο – Εμπόριο Ελαιολάδου, Αναγνώστου Γ. & Α. – Καλογιάννη Α.: Παρασκευή και Εμπορία Προϊόντων Τόνου, Λαϊτσος Νικ.: Τυροκομείο, Λυχναράς Βεργίνα: Εμπόριο – Τυποποίηση – Εξαγωγή Ελαίων & Ελαιολάδου, Παπαρίζου Ευσταθία – Papastathis Farm: Ξηροί Καρποί και Προϊόντα αυτών.

Στο περίπτερο της Μαγνησίας πραγματοποιήθηκε και εκδήλωση γευσιγνωσίας, καθώς ο σεφ Κων/νος Βασάλος σε συνεργασία με την εταιρία Promo Solution μαγείρεψε και πρόσφερε στους επισκέπτες το παραδοσιακό πηλιορείτικο σπετζοφάι.

Επικεφαλής της αποστολής της Περιφέρειας Θεσσαλίας ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Γιώργος Λαδόπουλος. Στην αποστολή συμμετείχε η γεωπόνος της ΔΑΟΚ Π.Ε. Λάρισας Ελένη Αργύρη. Tο Επιμελητήριο Λάρισας εκπροσώπησε ο πρόεδρος Σωτήρης Γιαννακόπουλος και το διοικητικό μέλος Δημ. Λέκκας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου