ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Μελωδία «καρδιάς» για τον Παναγιώτη – Ραφαήλ

μελωδία-καρδιάς-για-τον-παναγιώτη-323498

Τραγούδι αφιερωμένο στο ταξίδι ελπίδας του μικρού στη Βοστώνη από τους μαθητές του 1ου Πεπαρήθειου Δημοτικού Σχολείου Σκοπέλου

Οταν η παιδική αθωότητα και η άδολη διάθεση προσφοράς σμίγουν με την ανθρωπιά και την καλοσύνη, τότε το αποτέλεσμα είναι όχι απλά συγκινητικό, αλλά συγκλονιστικό. Οπως το ποίημα, που έγραψε η δασκάλα Φραγκούλα Τουτουτζόγλου από τη Νέα Ιωνία, διευθύντρια του Πεπαρήθειου Δημοτικού Σχολείου Σκοπέλου, το οποίο είναι αφιερωμένο στον μικρό Παναγιώτη – Ραφαήλ, που ετοιμάζεται να μεταβεί στη Βοστώνη, για να υποβληθεί σε ειδική θεραπεία, ώστε να αντιμετωπίσει τη σπάνια ασθένεια που έχει.

Το ποίημα, σε στίχους που προκαλούν ρίγη συγκίνησης, μελοποιήθηκε και έγινε τραγούδι στα χείλη όλων των μαθητών του νησιού. Μ’ αυτό το τραγούδι, μελωδία «καρδιάς», βρήκαν τον πιο συγκινητικό τρόπο για να ευχηθούν στον μικρούλη καλή επιτυχία στο ταξίδι ελπίδας που ξεκινά.

Παράλληλα ο μαθητόκοσμος του νησιού, μαζί με γονείς, εκπαιδευτικούς και κατοίκους της Σκοπέλου συνέδραμαν σημαντικά στην καμπάνια για να συγκεντρωθούν χρήματα για το ταξίδι, συνεισφέροντας και εκείνοι με τη σειρά τους στην πανελλαδική εκστρατεία που έγινε και στέφθηκε με επιτυχία, ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο.

Το τραγούδι – ευχή

Οι στίχοι του ποιήματος, που συνέγραψε η Φραγκούλα Τουτουτζόγλου, είναι πράγματι συγκινητικοί και τους αποτυπώνει σήμερα για πρώτη φορά ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ:

«Καλή τύχη Ραφαήλ

Μικρέ μας φίλε, Ραφαήλ

όλοι είμαστε κοντά σου

και θα σε βοηθήσουμε

για να’ βρεις την υγειά σου!

Την Παναγιά και τον Χριστό

θερμοπαρακαλούμε

μέσα από την καρδούλα μας

γερό πια να σε δούμε!

Κι΄ όταν θα ‘ρθεις με το καλό

κοντά μας να γυρίσεις

να’ σαι παιδάκι δυνατό

να μην ξαναρρωστήσεις!

Το πιο πολύτιμο αγαθό

ΥΓΕΙΑ ν΄ αποκτήσεις

και στους γονείς σου που πονούν

το δάκρυ πια να σβήσεις!

…σ’ όλους αυτούς που σ’ αγαπούν

το γέλιο να χαρίσεις!»

Και «κομπόδεμα αγάπης»

Ως διευθύντρια του Πεπαρήθειου Δημοτικού Σχολείου η Φραγκούλα Τουτουτζόγλου πριν από δύο εβδομάδες ανακοίνωσε στην έναρξη των μαθημάτων την πρόθεση του σχολείου να συνδράμει ώστε ο μικρός Παναγιώτης – Ραφαήλ να μεταβεί στις ΗΠΑ. Δεν χρειάστηκαν παρά μόλις λίγα λεπτά, όπως τόνισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, για να στηθούν οι πρώτοι κουμπαράδες μέσα στις τάξεις.

«Τα παιδιά εκείνη την ημέρα χωρίς δεύτερη σκέψη έδωσαν τα χρήματα που είχαν για το κολατσιό τους για να επιτευχθεί ο στόχος», επισήμανε.

Το «κύμα αγάπης» εξαπλώθηκε σ’ όλο το νησί και μέσα σε λίγες μέρες τελικά, ένα ποσό 1.200 ευρώ ήταν το «κομπόδεμα» αγάπης για τον Παναγιώτη – Ραφαήλ.

Ετσι μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς στο νησί της Σκοπέλου προστέθηκαν με τη σειρά τους στους «ήρωες» του μικρού Παναγιώτη – Ραφαήλ, μέσα από την καμπάνια που ξεκίνησαν και η οποία ξεπέρασε κάθε προσδοκία σ’ ανταπόκριση αφού η ευαισθητοποίηση όλων των κατοίκων ήταν πρωτοφανής.

«Τα συγχαρητήρια ανήκουν σ’ όλους, διότι μόλις εκδηλώθηκε η πρόθεσή μας να συμβάλλουμε σ’ αυτή την καμπάνια να βοηθηθεί το μικρό αυτό παιδί, όλοι στάθηκαν αρωγοί. Το μεγαλύτερο μπράβο όμως ανήκει στα ίδια τα παιδιά που άνοιξα την καρδιά τους προσφέροντας απλόχερα τη βοήθειά τους», επισήμανε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ συγκινημένη η κ. Τουτουτζόγλου.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου