ΤΟΠΙΚΑ

Ανοιγμα στο θρησκευτικό τουρισμό από την Ι.Μ.Δ.

ανοιγμα-στο-θρησκευτικό-τουρισμό-από-29611

Πρωτοβουλίες ανάπτυξης του θρησκευτικού τουρισμού προτίθεται να υλοποιήσει η Μητρόπολη Δημητριάδος, θέτοντας στο επίκεντρο την ανάδειξη του μνημειακού πλούτου και των Μοναστηριών της περιοχής μας. Η πρόσφατη επίσκεψη πολυμελών αντιπροσωπειών από τα Ορθόδοξα Πατριαρχεία Μόσχας, Σερβίας, Ρουμανίας, Βουλγαρίας και την Εκκλησία της Κύπρου στην περιοχή μας, αποτέλεσε ουσιαστικά το πρώτο μεγάλο βήμα προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση και όπως όλα δείχνουν θα υπάρξει συνέχεια αλλά και εξέλιξη στο πεδίο του προσκυνηματικού τουρισμού.

Στο μεταξύ, έχει αναπτυχθεί διάλογος μεταξύ της Μητρόπολης Δημητριάδος και Ορθόδοξων ανατολικών χωρών όπως οι Βαλκανικές χώρες και η Ρωσία και αναμένονται εξελίξεις. Όπως αναφέρει ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος «η Ιερά Σύνοδος υπογράφει σύμφωνα συνεργασίας με την Ρωσική Εκκλησία και αναμένουμε τις εξελίξεις. Παράλληλα, προσθέτει ο ίδιος, θα υπάρξουν ενδεχομένως και διμερείς προσπάθειες, όπως οι συγκεκριμένες που ξεκινήσαμε εδώ στο Βόλο και εκτιμούμε ότι θα εξελιχθoύν σε κάτι πιο συγκεκριμένο». Παράλληλα ο Σεβασμιώτατος υπογραμμίζει ότι είναι ευπρόσδεκτοι όλοι οι προσκυνητές που θα επισκεφτούν την περιοχή μας.

Κυρία και βασική προϋπόθεση για την επίτευξη του παραπάνω στόχου είναι, ωστόσο, η αναστήλωση της Κάτω Μονής Ξενιάς, προκειμένου να αποτελέσει χώρο υποδοχής και φιλοξενίας επισκεπτών και ταυτόχρονα χώρο διεξαγωγής συνεδρίων και άλλων συναφών διοργανώσεων. «Η μελέτη αναστήλωσης έχει εγκριθεί και τώρα προσπαθούμε να ολοκληρώσουμε τον φάκελο, προκειμένου το συγκεκριμένο έργο να ενταχθεί σε πρόγραμμα του ΕΟΤ, που αφορά στην αναπαλαίωση κτιρίων» αναφέρει από την πλευρά του ο πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης, Αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός Κιαμέτης.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου