ΤΟΠΙΚΑ

«Θεάρεστο το έργο στις κλινικές κορονοϊού» – Επιστολή Βολιώτη ιερωμένου

θεάρεστο-το-έργο-στις-κλινικές-κορον-234020

Ηχηρό μήνυμα εμπιστοσύνης στο Νοσοκομείο Βόλου, αναφορικά με τη διαχείριση της πανδημίας, αποτελεί το δημόσιο «ευχαριστώ» Βολιώτη κληρικού και της πρεσβυτέρας του προς τους υγειονομικούς του Αχιλλοπούλειου.

Κόντρα σε ψιθύρους και άναρθρες κραυγές που καλλιεργούν τον σπόρο του τρόμου και της αμφισβήτησης, με αποτέλεσμα ασθενείς να αντιμετωπίζουν με επιφυλακτικότητα το ενδεχόμενο νοσηλείας τους για να έχουν την επιβεβλημένη περίθαλψη, ο Βολιώτης ιερέας και η σύζυγός του απέστειλαν μία ιδιαίτερα συγκινητική επιστολή στο Αχιλλοπούλειο. Αποδέκτες ήταν ο διοικητής Ι. Ντόκος, οι γιατροί και οι νοσηλευτές των κλινικών covid.

Ο ιερέας και η σύζυγός του αρχές Δεκεμβρίου νόσησαν από κορονοϊό και χρειάστηκε να νοσηλευτούν στο Αχιλλοπούλειο. Μετά από μία δεκαήμερη δοκιμασία μέσα στις κλινικές κορονοϊού κατάφεραν να αρνητικοποιηθούν. Πήραν εξιτήριο και επέστρεψαν στο σπίτι τους. Αισθάνθηκαν όμως την ανάγκη να ευχαριστήσουν το προσωπικό. Ο ιερέας συνέταξε μία επιστολή και τους ευχαρίστησε για τις ιατρικές και νοσηλευτικές υπηρεσίες που παρέχουν στους πάσχοντες.

Εμπλεος ευγνωμοσύνης αναφέρεται στο έργο τους χαρακτηρίζοντάς το «θεάρεστο» και δίνει θερμά συγχαρητήρια για το έργο που επιτελούν.

«Ολα έγιναν τέλεια και αστραπιαία – Θεάρεστο το έργο σας»

Ειδικότερα στην επιστολή του ο ιερέας επισημαίνει:

«Δεχθείτε παρακαλώ την από καρδίας μικράν ευχαριστήριαν επιστολή η οποία απευθύνεται στους Διακόνους και Λειτουργούς της θεραπείας του σώματος και της ψυχής των ασθενών, των αδερφών εν Χριστώ Ιατρών και πάντων των Διακονούντων εν τω ευλογημένο Ιδρύματος Νοσοκομείο Βόλου.

Νοσηλευτήκαμε μαζί με την πρεσβυτέρα από 6-12 για 10 ημέρες. Εγώ στον τρίτο όροφο δωμάτιο 217 της κλινικής covid και η σύζυγός μου στον πέμπτο όροφο δωμάτιο 524 της Α’ Κλινικής covid.

Ηδη από την πρώτη ημέρα της εισαγωγής όλα έγιναν τέλεια και αστραπιαία. Τακτοποιηθήκαμε στα δωμάτια και άρχισε άμεσα η φαρμακευτική αγωγή. Εκείνο που μου κάνει μεγάλη εντύπωση είναι το γεγονός που είχατε διάκριση και σεβασμό. Η συμπεριφορά σας ήτο αδελφικότατη και φιλικότατη. Τέτοια πνευματική διάκριση έχουν οι μεγάλοι πνευματικοί της Εκκλησίας. Άρα δεν θα ήτο υπερβολή αν θα έλεγα ότι και εσείς δεν απέχετε πολύ από αυτό.

Οι νοσοκόμες ήτο όλες καλοδιάθετες και ευχάριστες. Μας εμψύχωναν και έδιδαν όλα εκείνα τα εφόδια που χρειάζεται ένας ασθενής στο κρεβάτι του πόνου και δοκιμασίας και ιδιαιτέρως σε μια κατάσταση πάρα πολύ δύσκολη που διανύουμε το τελευταίο διάστημα των δύο χρόνων.

Αλλωστε γνωρίζω -από πρώτο χέρι- ως εφημέριος που διακόνησα το Νοσοκομείο επί 10 συνεχόμενα χρόνια και ως λειτουργός του Ιερού Ναού της Αγίας Τριάδος, είχα τέλεια και αδελφική συνεργασία με όλους τους ιατρούς του Νοσοκομείου για να μπορώ κι εγώ να συμβάλλω στη βοήθεια και στην στήριξη τόσο στη σωματική, όσο και στην ψυχική υγεία του ασθενούς.

Συνεχίστε παρακαλώ το θεάρεστο και πνευματικό σας έργο και θα ήθελα να γνωρίζετε ότι ο καλός Θεός θα σας το ανταποδώσει το όμοιον και όχι μόνο.

Αυτό που η ταπεινότητά μου μπορεί να κάνει – ήδη το κάνω- να προσεύχομαι και να σας μνημονεύω σε κάθε Θεία Λειτουργία, έτσι ώστε με τη βοήθεια της επιστήμης της ιατρικής και τη βοήθεια του καλού Θεού να ολοκληρώνετε το θεάρεστο λειτούργημά σας, για να έχετε πάντοτε επιτυχείς θεραπείες και καλά αποτελέσματα.

Σας εύχομαι από τα βάθη της καρδιάς μου ο Κύριός μας και γεννηθείς Ιησούς Χριστός να σας δίδει πάντοτε υγείαν σώματος και ψυχής, να σας προστατεύει και να σας σκέπει από κάθε κακό και να σας δίδει πλούσια τα αγαθά του και τα υλικά και πνευματικά.

Με την ευχαριστήρια επιστολή, θα ήθελα στη συνέχεια να εκφράσω προς όλους σας Ιατρούς και Νοσηλευτικό προσωπικό τα πλέον εγκάρδιους ευχάς, το Νέο Έτος 2022 να είναι Ευλογημένο, καρποφόρο, δυναμικό και ο Χριστός μας να σας δίδει πάντοτε υγείαν σώματος και ψυχής, έτσι ώστε αυτό που προσφέρετε το κατ’ εξοχήν εν Χριστώ λειτούργημα να αποφέρει πάντοτε το αναμενόμενο και πολύτιμο αγαθό, την υγείαν στους πάσχοντας αδελφούς μας.

Να μη φοβίστε όταν έχετε συνεργό τον Σωτήρα Χριστόν μας».

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου