ΤΟΠΙΚΑ

Χορηγήθηκαν τα πρώτα μονοκλωνικά στο Αχιλλοπούλειο

χορηγήθηκαν-τα-πρώτα-μονοκλωνικά-στο-234065

Ξεκίνησε η χορηγία μονοκλωνικών και στο Νοσοκομείο Βόλου. Όπως είναι γνωστό το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου «Αχιλλοπούλειο», επιλέχθηκε ως ένα από τα 24 Νοσοκομεία της Επικράτειας, στα οποία συμπεριλαμβάνονται όλα τα Πανεπιστημιακά και τα Νοσοκομεία αναφοράς, για τη χορήγηση μονοκλωνικών αντισωμάτων.

Χθες, όπως αναφέρει ανακοίνωση της Διοίκησης του Νοσοκομείου, χορηγήθηκαν με επιτυχία μονοκλωνικά αντισώματα σε δύο νοσηλευόμενους πολίτες, οι οποίοι πληρούσαν τα απαιτούμενα κριτήρια, για θεραπεία της νόσου Covid-19,κατόπιν έγκρισης σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο ασθενείς που έλαβαν σε ενέσιμη μορφή τα μονοκλωνικά αντισώματα, είναι ένας άνδρας, ηλικίας 39 χρόνων και μία γυναίκα, ηλικίας 59 χρόνων.

Και οι δύο πληρούσαν τα κριτήρια που θέτει το υπουργείο Υγείας.

Νωρίτερα είχε υποβληθεί αίτηση στο σύστημα ΗΔΙΚΑ που ελέγχει τη συνταγογράφηση. Αναψε το πράσινο φως και ξεκίνησε η διαδικασία στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που έχει δημιουργηθεί στο ισόγειο της παλιάς πτέρυγας του Νοσοκομείου, δίπλα ακριβώς από τη μία κλινική covid.

Σημειώνεται πως από την περασμένη Δευτέρα τα κριτήρια για τη χορήγηση μονοκλωνικών έχουν διευρυνθεί από την επιτροπή. Χορηγούνται τόσο σε νοσηλευόμενους όσο και μη νοσηλευόμενους ασθενείς με ήπια-μέτρια νόσο. Απαραίτητη προϋπόθεση για την συνταγογράφηση είναι να υπάρχει αναρτημένο το μοριακό τεστ στο μητρώο covid.

Η ιατρική αίτηση για τη χορήγηση Μονοκλωνικών Αντισωμάτων σε ασθενείς με COVID-19 υποβάλλεται από γιατρό, ανεξαρτήτως ειδικότητας, ιδιώτη ή του ΕΣΥ, μέσα από το Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης.

Η αξιολόγηση των αιτήσεων γίνεται από Επιτροπή μέσα σε διάστημα λίγων ωρών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου