ΤΟΠΙΚΑ

Κοιμήθηκε ο π. Κωνσταντίνος Δούκας

κοιμήθηκε-ο-π-κωνσταντίνος-δούκας-174060

Κοιμήθηκε χθες, σε ηλικία 67 ετών, ο π. Κωνσταντίνος Δούκας, εφημέριος του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Βυζίτσας, ο οποίος ήταν γνωστός και ιδιαίτερα αγαπητός σε όλους.

Ο εκλιπών ιερέας γεννήθηκε στη Βυζίτσα το 1955, όπου ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του, ενώ φοίτησε και στο Μέσο Εκκλησιαστικό Φροντιστήριο Βόλου.

Διάκονος και πρεσβύτερος χειροτονήθηκε από τον Μακαριστό Μητροπολίτη Δημητριάδος και μετέπειτα Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο το 1978 και τοποθετήθηκε εφημέριος στη Βυζίτσα, μέχρι και την απόσυρσή του από την ενεργό υπηρεσία, το 2017, για λόγους υγείας. Ο π. Κωνσταντίνος πρωτοστάτησε στην ανακαίνιση του πληγωμένου από τους σεισμούς Ναού του χωριού του, ενώ υπηρέτησε με αυταπάρνηση ως κληρικός, σε όλη τη διάρκεια της ιερατική του διακονίας.

Ηταν έγγαμος και υπερπολύτεκνος πατέρας εννέα τέκνων και παππούς πολλών εγγονών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Αύγουστο του 2020 είχε τιμηθεί από τον Μητροπολίτη Δημητριάδος για την προσφορά του στην συγκεκριμένη ενορία, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του π. Γεώργιου Κορνούτου, προϊστάμενου στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Βυζίτσας, ο οποίος τον διαδέχτηκε. Στην ίδια εκδήλωση τιμήθηκαν και οι παλιοί επίτροποι της ίδιας ενορίας.

«Σαράντα χρόνια λειτουργούσε στο ναό. Πρωτοστάτησε ούτως ώστε να ανακαινιστεί και να επαναλειτουργήσει ο ναός που είχε πληγωθεί από τους σεισμούς» ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο π. Γεώργιος Κορνούτος, ενώ προσέθεσε ότι «ήταν πρόσχαρος, επικοινωνιακός, καλός ψάλτης, ταπεινός και πολύ αγαπητός σε όλους».

Η εξόδιος ακολουθία για τον π. Κωνσταντίνο Δούκα θα τελεστεί σήμερα Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου στις 12 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Βυζίτσας, όπου προσέφερε έργο για πολλά χρόνια.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου