ΤΟΠΙΚΑ

«Εφυγε» από τη ζωή ο Διακουμής Ζηργάνος

εφυγε-από-τη-ζωή-ο-διακουμής-ζηργάνο-173190

Δυσαναπλήρωτο κενό αφήνει πίσω του ο πρώην δήμαρχος Σηπιάδος και κοινοτάρχης Μηλίνας Διακουμής Ζηργάνος, ο οποίος έφυγε προχθές από τη ζωή πλήρης ημερών.

Πρόκειται για μία εξέχουσα φυσιογνωμία στον κόσμο των αυτοδιοικητικών με μεγάλη προσφορά για το Νότιο Πήλιο και τον Λαύκο.

Ο Διακουμής Ζηργάνος καταγόταν από τον Λαύκο από οικογένεια αγροτών. Ο ίδιος ήταν εκπαιδευτικός με μεγάλη πλούσια προσφορά στον κλάδο του. Όταν όμως, συνταξιοδοτήθηκε δεν σταμάτησε το έργο. Αντίθετα, δραστηριοποιήθηκε στα τοπικά πράγματα και άφησε πίσω του πλούσια παρακαταθήκη.

Ως δάσκαλος υπηρέτησε στο Κακκινοπλό Ολύμπου, το Μετόχι, τον Λαύκο και τη Μηλίνα. Στα χρόνια που ακολούθησαν δίδαξε σε ελληνόπουλα στο Μόναχο. Απουσίασε πέντε χρόνια στο εξωτερικό και στη συνέχεια επέστρεψε στη γενέτειρά του.

Συνέχισε την εκπαιδευτική του πορεία στο Πήλιο και όταν συνταξιοδοτήθηκε ήταν διευθυντής.

Η συνταξιοδότησή του σήμανε για εκείνον την έναρξη ενός νέου κύκλου ζωής τον οποίο αφιέρωσε επί σειρά ετών στα τοπικά πράγματα. Εχοντας αγάπη για τον τόπο του, πήρε μέρος στις αυτοδιοικητικές εκλογές και εξελέγη δύο φορές κοινοτάρχης Μηλίνας και στη συνέχεια δήμαρχος Σηπιάδος.

Δραστηριοποιούνταν έντονα για το καλό του τόπου του και το έργο του χαρακτηριζόταν από μεγάλη προσφορά. Λόγοι υγείας ήταν που τον ανάγκασαν μετά την ολοκλήρωση της θητείας του ως δημάρχου να μην θέσει υποψηφιότητα εκ νέου στις εκλογές και να αποσυρθεί.

Ηταν άνθρωπος με θετική ενέργεια, δραστήριος, αεικίνητος, όπως ανέφεραν οικείοι του.

Από τον γάμο του απέκτησε έναν γιο, τον Στάθη, που είναι δικηγόρος, και μία κόρη, την Αλεξάνδρα, που είναι αγρότισσα, ενώ ευτύχησε να γνωρίσει και μία εγγονή.

Η κηδεία του τελέστηκε χθες από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Μηλίνας σε κλίμα απέραντης οδύνης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου