ΤΟΠΙΚΑ

Κραυγή αγωνίας από τον Δήμαρχο Αλοννήσου: «Νιώθουμε ανασφαλείς στα νησιά»

κραυγή-αγωνίας-από-τον-δήμαρχο-αλοννή-200808

Φωνή απόγνωσης και αγωνίας υψώνει σε όλους τους τόνους ο δήμαρχος Αλοννήσου, υπογραμμίζοντας το αίσθημα ανασφάλειας που βιώνουν οι κάτοικοι των νησιών ειδικά στη διάρκεια του χειμώνα, με φόντο τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια. Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Πέτρος Βαφίνης ζητεί τη μέριμνα της πολιτείας, προκειμένου να σταματήσει η ταλαιπωρία που υφίστανται οι κάτοικοι των Βορείων Σποράδων.

Ρεπορτάζ:ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Με αφορμή την παρέμβασή του, για να εξασφαλιστούν επιπλέον δρομολόγια εβδομαδιαίως στην Αλόννησο, από τον Πρωτέα, ο οποίος καλύπτει την εξυπηρέτηση των Βορείων Σποράδων μέχρι να ολοκληρωθεί ο καθιερωμένος ετήσιος έλεγχος στο επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο Εξπρες Σκιάθος και την επάνοδο του ιπτάμενου δελφινού Ερατώ, ο δήμαρχος μιλά για τα ζητήματα που απασχολούν το ντόπιο πληθυσμό.

Υπογραμμίζοντας κατ’ αρχάς, το πλαίσιο αγαστής συνεργασίας με τον καπετάνιο του Πρωτέα, Γιώργο Αντωνίου, και το έμψυχο δυναμικό των πλοίων που εξυπηρετούν τα νησιά, ο κ. Βαφίνης υπενθυμίζει τα βασικά αιτήματα που έχουν τεθεί, κατ’ επανάληψη, υπόψη της πολιτείας.

«Γινόμαστε κάθε χρόνο στο ίδιο έργο θεατές. Οσο καλές υπηρεσίες και να μας παρέχει η κάθε εταιρία, υπάρχουν ορισμένες υποχρεώσεις για αντικατάσταση του πλοίου που βρίσκεται σε ετήσια επιθεώρηση» αναφέρει ο κ. Βαφίνης, αναφερόμενος στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια που αποτελούν βασική προτεραιότητα για φορείς και κατοίκους των νησιών.

Μεταφέροντας την αγωνία των κατοίκων των νησιών, ο δήμαρχος επισημαίνει ότι «το αίτημά μας είναι να υπάρχει αντικατάσταση όλων των πλοίων, έτσι ώστε να συνεχίζεται απρόσκοπτα η επικοινωνία των νησιών με τη χερσαία Μαγνησία, σε όλη τη διάρκεια του χρόνου. Θέλουμε να έχουμε καθημερινά πλοίο, έτσι ώστε να εξυπηρετούμαστε αυθημερόν για οποιοσδήποτε υποθέσεις έχουμε στη χερσαία Μαγνησία».

Προτάσσοντας τις αγωνίες των κατοίκων και τα ζητήματα που τους απασχολούν, ο δήμαρχος Αλοννήσου καθιστά σαφές ότι είναι εξαιρετικά δυσβάσταχτο «να απαιτούνται δυο και τρεις διανυκτερεύσεις για μισής ώρας δουλειά στον Βόλο».

Με εμφανή την αγωνία του για τα καθημερινά ζητήματα που απασχολούν τον τοπικό πληθυσμό, απευθύνει έκκληση στην πολιτεία, επισημαίνοντας ότι «πρέπει να μεριμνά, για να μην αισθάνονται ανασφαλείς οι κάτοικοι των νησιών μας».

Σειρά υπομνημάτων έχει καταθέσει, στο μεταξύ, στην πολιτεία ο Πέτρος Βαφίνης για το ζήτημα των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων, ότι «οι κάτοικοι των νησιών νιώθουν ανασφάλεια. Οι κάτοικοι της χερσαίας Ελλάδας δεν μπορούν να νιώσουν τι σημαίνει απομόνωση. Τι σημαίνει νησιωτικότητα. Δεν ζητάμε ιδιαίτερη μεταχείριση, ζητάμε τα αυτονόητα. Ας ελπίσουμε να περάσει ανώδυνα αυτό το δίμηνο μέχρι να επανέλθουν τα άλλα δύο σκάφη, χωρίς φουρτούνες, χωρίς προβλήματα».

Με το νησί να αποκόπτεται πολλές φορές στη διάρκεια του χειμώνα, λόγω καιρικών συνθηκών, ο δήμαρχος Αλοννήσου υπογραμμίζει με κάθε ευκαιρία ότι το ζητούμενο είναι να υπάρχει επαρκής αριθμός δρομολογίων σε όλη τη διάρκεια του χειμώνα, κατ’ αντιστοιχία με την θερινή περίοδο, για να καλύπτονται ανά πάσα στιγμή οι ανάγκες των κατοίκων, οι οποίοι πρέπει για διάφορους λόγους να μετακινηθούν στη χερσαία Μαγησία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου