ΤΟΠΙΚΑ

Να μην καταργηθεί ο Λιμενικός Σταθμός Αγίου Ιωάννη

να-μην-καταργηθεί-ο-λιμενικός-σταθμός-155316

Με το φόβο επανεμφάνισης φαινομένων παράνομης αλιείας αλλά και περιστατικών λαθρομετανάστευσης, μετά την πρόσφατη απόφαση του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου για κατάργηση Λιμενικών Σταθμών, μεταξύ των οποίων είναι και ο Λιμενικός Σταθμός του Αγίου Ιωάννη, ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Αγίου Ιωάννη Πηλίου «Ο Αιγέας», έστειλε χθες επιστολή προς τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Αγίου Ιωάννη κ. Νικόλαος Δελημουχτάρης, όπως εξηγεί στη επιστολή κατά το έτος 2006, οπότε ιδρύθηκε ο Λιμενικός Σταθμός Αγίου Ιωάννη Πηλίου, ο τότε Δήμος Μουρεσίου, ο οποίος επεκτάθηκε και μετονομάστηκε σε Δήμο Ζαγοράς- Μουρεσίου, παρεχώρησε δωρεάν οίκημα για τη στέγαση των υπηρεσιών του Σταθμού στο Δημοτικό Διαμέρισμα του Αγίου Ιωάννη, που αποτελεί τουριστικό οικισμό του Δήμου.

Από ιδρύσεως μέχρι και σήμερα ο Δήμος χρηματοδοτεί, πέραν της δαπάνης στέγασης, τη δαπάνη παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, ύδρευσης και κοινοχρήστων, ενώ έχει αναλάβει πλήρως τον απαιτούμενο εξοπλισμό των γραφείων του Σταθμού με έπιπλα και αναλώσιμα καθώς και τη συντήρησή τους.

Στη συνέχεια επισημαίνει ότι εάν ισχύσει η απόφαση κατάργησης του Λιμενικού Σταθμού του Αγίου Ιωάννη θα μείνει αφύλακτη μια από τις μεγαλύτερες ακτογραμμές της χώρας και θα επανεμφανιστούν φαινόμενα παραβατικότητας στη θαλάσσια περιοχή, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια και την προστασία των δημοτών αλλά και των τουριστών που επισκέπτονται την περιοχή.

Αλλωστε όπως αναφέρει η Κεντρική Υπηρεσία δεν επιβαρύνεται με δαπάνες στέγασης και συντήρησής του ενώ παράλληλα στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Μαγνησίας, εκτός του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου, παραμένουν σε λειτουργία ο Λιμενικός Σταθμός Τρικερίου και το Λιμενικό Τμήμα Αμαλιάπολης. Υπηρεσίες οι οποίες είναι ήδη στελεχωμένες με προσωπικό, το οποίο αστυνομεύει τον Παγασητικό Κόλπο.

Την ίδια ώρα, σημειώνουν ότι με την απόφαση κατάργησης του Λιμενικού Σταθμού της περιοχής και εφόσον το στελεχιακό προσωπικό θα μετατεθεί, προφανώς στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου -ως πλεονάζον- θα μείνει αφρούρητη όλη η περιοχή του Ανατολικού Πηλίου, χωρίς εν τέλει καμία εξοικονόμηση πόρων της Υπηρεσίας.

Τέλος μέσω της επιστολής ζητάνε από τον υπουργό να επανεξετάσει το θέμα και να παρέμβει ώστε να συνεχιστεί η λειτουργία του Λιμενικού Σταθμού του Αγίου Ιωάννη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου