ΤΟΠΙΚΑ

Συνελήφθησαν οι δύο τρόφιμοι

συνελήφθησαν-οι-δύο-τρόφιμοι-155328

Συνελήφθησαν χθες από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου οι δύο τρόφιμοι του Ιδρύματος Αγωγής Ανήλικων Αρρένων Βόλου, εις βάρος των οποίων έγινε καταγγελία για διπλό βιασμό ισάριθμων φιλοξενούμενων του αναμορφωτηρίου βραδινές ώρες Σαββάτου προς ξημερώματα Κυριακής.

Μετά από ένταλμα σύλληψης της Ανακρίτριας οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου προχώρησαν στις 6 το απόγευμα στη σύλληψη των δύο Αθηναίων τροφίμων, ηλικίας 15 και 16 ετών για βιασμό από κοινού κατά συρροή.

Οι δύο φιλοξενούμενοι του Ιδρύματος κρατούνται στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας και πρόκειται να οδηγηθούν στην Εισαγγελία Βόλου.

Οι καταγγελίες, που συνεχίζουν να σοκάρουν την τοπική κοινωνία, αποκάλυψαν σε όλη τους την έκταση τις συνθήκες διαμονής των τροφίμων στο Ιδρυμα.

Λόγω της έλλειψης του χώρου οι τρόφιμοι δεν μπορούν να διαχωριστούν με αποτέλεσμα να διανυκτερεύουν σε θαλάμους μικρά παιδιά με εφήβους, αφού στο αναμορφωτήριο φιλοξενούνται παιδιά ηλικίας 8 ετών έως και 21 ετών.

Την ίδια στιγμή υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις στο προσωπικό φύλαξης. Ενώ κανονικά θα έπρεπε να υπάρχουν τουλάχιστον πέντε φύλακες σε κάθε βάρδια, η επιτήρηση γίνεται μόνο από έναν φύλακα.

Μάλιστα, το επόμενο διάστημα προβλέπεται επιδείνωση του προβλήματος, αφού δύο από τους έξι φύλακες πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν.

Επέστρεψαν οι τρεις τρόφιμοι

Στο μεταξύ, προχθές το βράδυ επέστρεψαν στο Ίδρυμα οι τρεις φιλοξενούμενοι του αναμορφωτηρίου, μεταξύ των οποίων και το θύμα του καταγγελλόμενου διπλού βιασμού στο Ιδρυμα.

Μετά από μερικές ώρες απουσίας τους, χωρίς να ενημερώσουν κανένα και ενώ ξεκίνησε η αναζήτησή τους από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, οι τρεις φιλοξενούμενοι γύρισαν πίσω στο αναμορφωτήριο.

Να σημειωθεί ότι το πόρισμα της Ιατροδικαστικής Εξέτασης αναμένεται να εκδοθεί το αμέσως επόμενο διάστημα. Με την προσκόμισή του στην Εισαγγελία Βόλου θα αποφασιστεί και η ποινή των δραστών ανάλογα με το βαθμό των πράξεων που θα προκύψουν από τα ευρήματα της εξέτασης.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο συλληφθέντες τρόφιμοι κατελήφθησαν μεταμεσονύχτιες ώρες Σαββάτου ξημερώματα Κυριακής από το φύλακα του Ιδρύματος στις τουαλέτες με ισάριθμους φιλοξενούμενους του αναμορφωτηρίου τους οποίους κακοποιούσαν σεξουαλικά.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου