ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Απαξίωση καταγγέλλει η Λαϊκή Συσπείρωση

απαξίωση-καταγγέλλει-η-λαϊκή-συσπείρ-42292

Απαξίωση του θεσμού του δημοτικού συμβουλίου Σκιάθου καταγγέλλει η Λαϊκή Συσπείρωση σε σχετική ανακοίνωση, στην οποία γίνεται λόγος για «μικροπαραταξιακό παιχνίδι».

Οπως υπογραμμίζει ο επικεφαλής της παράταξης Βάιος Καρπέτας, τα δύο τελευταία χρόνια το δημοτικό συμβούλιο Σκιάθου συνεδριάζει (εκτός δυο περιπτώσεων) «είτε με τηλεδιάσκεψη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για όσους συμμετέχουν και αυτούς που το παρακολουθούν, είτε διά περιφοράς, ενώ σε όλη τη χώρα με μέτρα προστασίας, με τεστ, τα δημοτικά συμβούλια λειτουργούν κανονικά και με περισσότερους συμμετέχοντες. Η επιτροπή Πολιτισμού – Αθλητισμού στην οποία συμμετέχουμε πραγματοποιείται μόνο διά περιφοράς, μην τυχόν και γίνει καμία συζήτηση ουσίας».

Με την προγραμματισμένη για προχθές, Δευτέρα, συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου να μην πραγματοποιείται ελλείψει απαρτίας, χθες Τρίτη «με e-mail ενημερωθήκαμε στις 9 και μισή το πρωί για συνεδρίαση στις δέκα και μισή το πρωί και προφανώς δεν γίνεται εργαζόμενοι δημοτικοί σύμβουλοι τελευταία στιγμή να αιτηθούν και να λάβουν άδεια από την εργασία τους, εκτός αν αυτό ήταν το ζητούμενο» υπογραμμίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

Παράλληλα ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, κάνει λόγο για «παραλογισμό» ενώ επισημαίνει ότι «πριν λίγο λάβαμε e – mail για να συμμετέχουμε σε δημοτικό συμβούλιο στις 10 και μισή το πρωί της Τετάρτης όπου έχει οριστεί πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, σε μία πρωτοφανή κίνηση απεργοσπασίας εκ μέρους της δημοτικής αρχής, όταν όλα τα συνδικάτα, οι εργαζόμενοι σε όλη την χώρα αντιδρούν στο κύμα ακρίβειας, ζητάνε αυξήσεις στους μισθούς και αντιδρούν στην εμπλοκή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο».

Τέλος, ζητεί «να σταματήσει τώρα το μικροπαραταξιακό παιχνίδι με τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου. Απαιτούμε Δημοτικό Συμβούλιο διά ζώσης, με όλα τα μέτρα προστασίας, σε λογική ώρα και μέρα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου