ΣΠΟΡΑΔΕΣ

«Εκρηξη» στο δημοτικό συμβούλιο Σκιάθου

εκρηξη-στο-δημοτικό-συμβούλιο-σκιά-157451

Φραστικό επεισόδιο μεταξύ της Αναστασίας Φιλαρέτου και της Ματούλας Παπαδούλια στο δημοτικό συμβούλιο Σκιάθου

«Εκρηξη» σημειώθηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Σκιάθου, το περασμένο Σάββατο, «πυροδοτώντας» φραστικό επεισόδιο ανάμεσα στη δημοτική σύμβουλο της μείζονος αντιπολίτευσης Αναστασία Φιλαρέτου και την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Ματούλα Παπαδούλια.

Κλίμα έντασης προκλήθηκε με αφορμή την πρόταση της δημοτικής αρχής για μεταφορά του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σκιάθου σε άλλο κτίριο, με την Αναστασία Φιλαρέτου να συμπαρατάσσεται με την άποψη του επικεφαλής της παράταξης Νίκου Πλωμαρίτη, ότι εφόσον βρίσκεται σε ισχύ προηγούμενη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, για παράταση μίσθωσης, η οποία δεν έχει ακυρωθεί ή ανακληθεί, δεν είναι δυνατόν να ληφθεί νέα απόφαση.

Η ίδια διερωτήθηκε σε έντονο ύφος σχετικά με την «εμμονή», όπως είπε, της δημοτικής αρχής για τη μεταφορά υπηρεσιών σε συγκεκριμένο κτίριο, ενώ έκανε λόγο για «συνάντηση» της προέδρου του δημοτικού συμβουλίου «με όμορους ιδιοκτήτες για την ενοικίαση οικοπέδου», πλησίον του κτιρίου Θεοφανίδη, προκαλώντας την έκρηξη της Ματούλας Παπαδούλια και του δημάρχου Σκιάθου Θοδωρή Τζούμα.

Το φραστικό επεισόδιο συνεχίστηκε, με την πρόεδρο να ζητεί από τη δημοτική σύμβουλο της μείζονος αντιπολίτευσης να κατονομάσει ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου σε ποια μυστική συνάντηση αναφέρεται και την κ. Φιλαρέτου να απαντά «δεν μίλησα για μυστική συνάντηση». Τα πνεύματα οξύνθηκαν, με την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου να υπογραμμίζει σε έντονους τόνους «δεν εξυπηρετώ συμφέροντα κανενός. Θα περιμένω σε επόμενη συνεδρίαση να μου πείτε ποια ήταν η μυστική συνάντηση».

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ επικοινώνησε με την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Σκιάθου, η οποία ανέφερε ότι δεν επιθυμεί να σχολιάσει το γεγονός.

Με δήλωσή της στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η δημοτική σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης επεσήμανε ότι δεν προτίθεται να φέρει σε δύσκολη θέση κανέναν ιδιοκτήτη, δημοσιοποιώντας το όνομά του. «Είμαι διατεθειμένη να συναντηθώ κατ’ ιδίαν με την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, για να δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις. Εξάλλου, εάν είναι αληθινές οι πληροφορίες, θα φανεί στις μισθώσεις ακινήτων από τον Δήμο» σημείωσε μεταξύ άλλων.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου