ΤΟΠΙΚΑ

Αγαπηδάκη: «Από πριν τις πλημμύρες δεν ήταν κατάλληλο το νερό στον Βόλο»

αγαπηδάκη-από-πριν-τις-πλημμύρες-δεν-994447

Δεν είναι κατάλληλο το νερό στον Βόλο ούτε μετά τις μεγάλες πλημμύρες που έπληξαν τη Θεσσαλία, ούτε πριν από αυτές, ανέφερε σήμερα στη Βουλή η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, κατά τη διάρκεια συζήτησης και μετά από αναφορά που έκανε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Συγκεκριμένα, η αναπληρώτρια υπουργός, απάντησε στην Πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας τα εξής: «Πιθανώς να μην γνωρίζετε κυρία Κωνσταντοπούλου ότι το νερό στον Βόλο δεν ήταν πόσιμο ούτε πριν την πλημμύρα. Ο όρος ο σωστός και το λέω αυτό γιατί έχει σημασία, να το γνωρίζουν οι Ελληνες πολίτες, είναι νερό κατάλληλο για ανθρώπινη χρήση.

Η κ. Αγαπηδάκη ανέφερε ότι η περιοχή δίνει δύο κρούσματα ιού του δυτικού Νείλου, γι’ αυτό και όλο τον χρόνο γίνεται επιδημιολογική επιτήρηση. Μόλις χθες εντοπίστηκαν ζωντανές προνύμφες, λαμβάνονται συνεχώς δείγματα και από στάσιμα νερά προκειμένου να γίνουν προνυμφοκτονίες και να μην υπάρξει έξαρση κρουσμάτων”.

Επίσης, όπως τόνισε, η Θεσσαλία είναι η δεύτερη περιοχή στη χώρα σε συχνότητα κρουσμάτων λεπτοσπείρωσης, πριν τις πλημμύρες, και γι΄αυτό υπάρχει εγκύκλιος για έγκαιρη αντιμετώπιση των κρουσμάτων ώστε να αποτραπεί η περαιτέρω εξάπλωση.

Δείτε τη συζήτηση στο παρακάτω βίντεο:

Πηγή: thetoc.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου