ΤΟΠΙΚΑ

Ανοιξε τραπεζικός λογαριασμός για δωρεές προς τους πληγέντες

ανοιξε-τραπεζικός-λογαριασμός-για-δω-994426

Οι δράσεις του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης μετά τον εντοπισμό μεγάλου πληθυσμού νεκρών ζώων και οι ενέργειες πρόληψης για αποφυγή μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών

«Πάνω από 1.500 αυτοψίες έχουν πραγματοποιηθεί. Συνεχίζεται το έργο καταγραφής των ζημιών, έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 10.200 αυτοψίες σε έξι Περιφερειακές Ενότητες της χώρας. Στην πλατφόρμα αρωγής, έχουμε αποτυπώσει έναν αριθμό τραπεζικού λογαριασμού, στον οποίο οι ιδιώτες οι οποίοι έχουν τη διάθεση να προσφέρουν κάποια χρήματα με τη μορφή δωρεάς, να μπορούν να το πράξουν. Παραμένουμε πάντοτε στο πλευρό των συμπολιτών μας, τιμώντας πάντα το υστέρημα του Έλληνα φορολογούμενου», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Γενικός Γραμματέας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής, Πέτρος Καμπούρης, κατά την ενημέρωση από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα μετά την κακοκαιρία Daniel.

Όσον αφορά το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το πεδίο δράσης αναπτύσσεται σε τρία σημεία. Πρώτον, στη συγκέντρωση, την ταφή και την αποτέφρωση των νεκρών ζώων. Δεύτερον, καταγραφή των ζημιών στο φυτικό και ζωικό κεφάλαιο και τρίτον, στη δειγματοληψία και εκτίμηση των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί στα εδάφη και το νερό άδρευσης μετά τις πλημμύρες.

«Ο ΕΦΕΤ λαμβάνει έκτακτα μέτρα άσκησης επισήμων ελέγχων, που εστιάζουν σε σημεία διανομής τροφίμων σε πλημμυροπαθείς, χώρους υποδοχής και φιλοξενίας, λειτουργούσες επιχειρήσεις που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν δυσκολίες», επεσήμανε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Διονύσης Σταμενίτης.

«Μέχρι σήμερα, 10.051 κλήσεις έχουν καταγραφεί στην Πυροσβεστική, 3.451 αντλήσεις υδάτων και 3.576 συμπολίτες μας έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία. Δεν κάναμε πίσω ούτε μία στιγμή, συνεχίζουμε να βρισκόμαστε δίπλα στους συμπολίτες μας, για να τούς παρέχουμε ό,τι χρειασθούν, οιαδήποτε στιγμή», δήλωσε ο αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννης Αρτοποιός.

Πηγή: protothema.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου