ΤΟΠΙΚΑ

Αναμένεται παρέμβαση της Εκκλησίας για τις «τσιπαρισμένες» ταυτότητες

αναμένεται-παρέμβαση-της-εκκλησίας-γ-987082

Ιγνάτιος: Θα υπάρξει σχετική απόφαση της Ιεράς Συνόδου, την οποία οφείλουμε να ακολουθήσουμε όλοι

Η συνωμοσιολογία, ο τρόμος και η παραφιλολογία περί «τσιπαρίσματος του Διαβοόλου» των νέων ταυτοτήτων, υποχρεώνει την Εκκλησία να αναλάβει πρωτοβουλίες άμεσα, αναφορικά με τα παρατράγουδα που έχουν ανακύψει.

Όπως έγινε και στην περίπτωση του εμβολιασμού κατά του covid 19, όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι και τώρα η Εκκλησία αναμένεται να καταστήσει σαφές ότι όλες αυτές οι ρητορείες και οι ισχυρισμοί περί «ηλεκτρονικού φακελώματος», «σφραγίσματος του αντίχριστου με τον αριθμό 666» δεν απηχούν τη θέση της επίσημης Εκκλησίας, σε μία προσπάθεια να μπει φρένο σε αντιλήψεις ότι μέσω των νέων ταυτοτήτων θα υπάρχει «χάραγμα του αντίχριστου που επιβάλλεται από τη νέα τάξη πραγμάτων».

Ερωτηθείς από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ.κ. Ιγνάτιος δεν θέλησε να πει πολλά πράγματα, παραπέμποντας στην επίσημη ανακοίνωση που θα εκδοθεί από την Ιερά Σύνοδο. «Μέσα στον Σεπτέμβριο έχει προσδιοριστεί συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου. Το θέμα θα απασχολήσει το Σώμα των Ιεραρχών και θα ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις, τις οποίες είμαστε υποχρεωμένοι να τηρήσουμε όλοι», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ιγνάτιος.

Στο πλαίσιο αυτό μετά τη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου αναμένεται να εκδοθεί σχετική εγκύκλιος, η οποία και θα αποσταλεί σε όλες τις Μητροπόλεις και θα αναγνωστεί από τον άμβωνα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι επισήμως θέση για το ζήτημα πήρε μόλις πριν από λίγες μέρες μόνο ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, με τους υπόλοιπους Ιεράρχες να μην επιθυμούν να παρακάμψουν το επίσημο όργανο της Εκκλησίας, ήτοι τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο, που θα τοποθετηθεί επίσημα στο ζήτημα που έχει ανακύψει, προκειμένου να μη δημιουργούνται παρερμηνείες και να μην «χρησιμοποιείται» η Εκκλησία από εκείνους που επικαλούνται τη θρησκευτικότητα και συγκεντρώνουν υπογραφές κατά των νέων ταυτοτήτων.

«Οι απλοί άνθρωποι είναι πολλές φορές ευκολόπιστοι και φοβικοί και ως εκ τούτου μπορούν να καταστούν χρήσιμοι στόχοι και μέσα χρηστικά με διάφορα μυστικιστικά, θρησκοληπτικά, και μεταφυσικά φανατικά κηρύγματα. Έτσι γίνονται υποχείρια κάποιων οργανωμένων δομών που έχουν σκοπό να αποτραπεί η απόκτηση του νέου τύπου ταυτότητας.

Αυτές οι ομάδες επενδύοντας στο φόβο, στις ανησυχίες και στις αναζητήσεις των απλών πολιτών, μορφωμένων και μή, αποκρύπτουν τους βαθύτερους ιδεολογικούς σκοπούς και επιδιώξεις τους επειδή φοβούνται ότι μπορεί να γίνουν γνωστές οι δράσεις τους και τα πεπραγμένα τους και να υπάρξει σχετικός κρατικός έλεγχος.

Όλες αυτές οι ανύπαρκτες αλλά ουσιαστικά μεταφυσικές αιτιάσεις των λίγων ή των πολλών απαιτούν μια ιδιαίτερη διαχείριση από την Πολιτεία. Η εμπειρία που αποκτήθηκε, προ δύο ετών στις ανάλογες διαμαρτυρίες κατά του εμβολιασμού κατά την περίοδο της πανδημίας του κορονοϊού, διδάσκει ότι το θέμα πρέπει να αντιμετωπιστεί «εν τη γενέσει» του και όχι αφού αρχίσουν να κορυφώνονται και να καρποφορούν στο υποσυνείδητο τού κάθε ανθρώπου αμφιβολίες ή και αμφισβητήσεις για τον πραγματικό ρόλο και τη χρήση των ταυτοτήτων», είναι η άποψη που εξέφρασε ο Μεσσηνίας μιλώντας στην Καθημερινή.

Οι εικόνες πάντως καθημερινά με ουρές που αρχίζουν να σχηματίζονται από τις 3 τα ξημερώματα, με ηλικιωμένους κυρίως να αναμένουν στα σκαλοπάτια του Αστυνομικού Μεγάρου της Διεύθυνσης Μαγνησίας, προκειμένου να ανανεώσουν τις ταυτότητές τους και να αποφύγουν αυτές του νέου τύπου που έρχονται μέσα στον επόμενο μήνα, δεν διαφέρουν από εκείνες που αναρτώνται καθημερινά στα social media από διάφορες άλλες περιοχές της χώρας.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου