ΤΟΠΙΚΑ

Τιμάται η μνήμη του Αγ. Φανουρίου

τιμάται-η-μνήμη-του-αγ-φανουρίου-986023

Την μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Φανουρίου εορτάζει η Εκκλησία μας την Κυριακή 27/8.

Επίκεντρο του εορτασμού στην Τοπική μας Εκκλησία θα είναι ο Ιερός Ναός Αγίας Ειρήνης Αλυκών, όπου υπάρχει παρεκκλήσιο του Αγίου Φανουρίου. Στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό θα προεξάρχει και θα ομιλήσει ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Συμεών Γεωργιάδης. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Κατ΄αυτήν την ημέρα πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αγίου Παντελεήμονος Ορφανοτροφείου Βόλου, όπου φυλάσσεται παλαιά εικόνα του Αγίου Φανουρίου. Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί, στις 7.00 μ.μ., ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Το απόγευμα στις 6.00 μ.μ. θα τελεστεί ο Μεθεόρτιος Εσπερινός και ο Παρακλητικός Κανόνας του Αγίου Φανουρίου.

Στον Άγιο Φανούριο τιμάται και το αριστερό κλίτος του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Βόλου, όπου την παραμονή της εορτής θα τελεστεί στις ο Μέγας Εσπερινός, μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Πανήγυρις του Αγίου Φανουρίου τελείται και στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Βόλου, όπου την παραμονή της εορτής, θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου