ΤΟΠΙΚΑ

Διαδραστική εκδήλωση πρώτων βοηθειών

διαδραστική-εκδήλωση-πρώτων-βοηθειώ-985567

Με πρωτοβουλία του Δήμου Βόλου και Συλλόγων στο «Καρνάγιο», στον απόηχο των συχνών περιστατικών πνιγμών

Μία ενδιαφέρουσα ενημερωτική εκδήλωση ανοιχτή προς το κοινό διοργανώνει η αντιδημαρχία τουρισμού του δήμου Βόλου σε συνεργασία με τη δημοτική κοινότητα Κάτω Λεχωνίων, τη δημοτική κοινότητα Ανω Λεχωνίων, το Σωματείο Κινητικά Αναπήρων Ν. Μαγνησίας «Ιππόκαμπος» και τη ναυαγοσωστική σχολή «InAction», η οποία έχει αναλάβει τη ναυαγοσωστική κάλυψη του Δήμου Βόλου, αύριο στις 11 το πρωί, στην παραλία «Καρνάγιο» στα Κάτω Λεχώνια.

Με αφορμή τα όλο και αυξανόμενα περιστατικά πνιγμών και παρ’ ολίγον πνιγμών στις ελληνικές θάλασσες, αλλά και τις θάλασσες της Μαγνησίας, η αντιδημαρχία τουρισμού του δήμου Βόλου αποφάσισε να διοργανώσει διαδραστική εκδήλωση με σκοπό την εκμάθηση βασικών τρόπων διάσωσης σε περίπτωση περιστατικού στις παραλίες και τις ακτές.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η αντιδήμαρχος τουρισμού του δήμου Βόλου, Γεωργία Μποντού – Τοκαλή αναφέρει πως όλος ο κόσμος είναι θορυβημένος από τα ατυχήματα στη θάλασσα που συμβαίνουν, δυστυχώς, σε καθημερινή βάση.

«Διοργανώνουμε μία εκδήλωση με ενημερωτικό χαρακτήρα προβάλλοντας, παράλληλα, την τουριστική προβολή της περιοχής και της παραλίας «Καρνάγιο» που είναι βραβευμένη με «Γαλάζια Σημαία». Στόχος μας είναι να ενημερωθούν τόσο οι επισκέπτες που είναι στον νομό, όσο και η τοπική κοινωνία για τη σωστή συμπεριφορά στην παραλία, ώστε να αποφεύγονται δυσάρεστα περιστατικά» ανέφερε η κ. Μποντού.

Στo δεύτερο μέρος της εκδήλωσης προβλέπεται επίδειξη σε άτομα με κινητικά προβλήματα και άτομα με αναπηρία της λειτουργίας της υφιστάμενης εγκατάστασης Sea Access.

«Θέλαμε να διοργανώσουμε μία εκδήλωση, ώστε ο κόσμος να ευαισθητοποιηθεί και εμείς να περάσουμε ένα κοινωνικό μήνυμα για τα άτομα με κινητικά προβλήματα και αναπηρίες. Οι παραλίες του Βόλου είναι προσβάσιμες για όλους και ο κόσμος θα πρέπει να το ξέρει αυτό και να συναντάται η ισότιμη συμμετοχή στις παραλίες» εξηγεί η αντιδήμαρχος τουρισμού και προσθέτει ότι τέσσερις παραλίες στον δήμο Βόλου, ο Αναυρος, οι Αλυκές, το «Καρνάγιο» και η Νέα Αγχίαλος διαθέτουν σύστημα εύκολης πρόσβασης στη θάλασσα για τα άτομα με κινητικά προβλήματα και θα πρέπει όλοι να γνωρίζουν και να σέβονται τη λειτουργία του χωρίς να προβαίνουν σε βανδαλισμούς.

Η κ. Μποντού τόνισε, επίσης, τη σημασία της σωστής συμπεριφοράς στη θάλασσα και στις ακτές, ιδιαίτερα για τις ευπαθείς ομάδες.

ΙΩΑΝΝΑ ΜΠΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου