ΤΟΠΙΚΑ

Επιχείρηση για… φιλότεχνο γεράκι – Βρήκε καταφύγιο στο Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο

επιχείρηση-για-φιλότεχνο-γεράκι-β-982903

Επισκέφθηκε… την έκθεση και δεν είχε δρόμο διαφυγής- Η ΛΕΔ Μαγνησίας φρόντισε για τον απεγκλωβισμό του

Ολόκληρη επιχείρηση στήθηκε παραμονή του Δεκαπενταύγουστου, για τον απεγκλωβισμό μικρού γερακιού, το οποίο αποδείχθηκε… φιλότεχνο. Το μικρό αρπακτικό τρύπωσε στο κτίριο Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο, «επισκέφθηκε»… την έκθεση αλλά δεν είχε τρόπο διαφυγής.

Η είσοδος του απρόσμενου επισκέπτη καταγράφτηκε το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας. Οι υπεύθυνοι του χώρου, εντόπισαν το… φιλότεχνο γεράκι που πετούσε στον χώρο αναζητώντας τρόπο διαφυγής, χτυπώντας στα τζάμια παραθύρων και κινούμενο ανάμεσα σε πίνακες.

Φοβήθηκαν αφενός για να μην γίνουν ζημιές στα εκθέματα αφετέρου για το ίδιο το γεράκι που έμοιαζε αποπροσανατολισμένο. Μπήκε στο κτίριο από την ανοιχτή πόρτα αλλά δεν μπορούσε να βρει έξοδο. Κούρνιασε σε ένα ψηλό σημείο και πότε εμφανιζόταν πότε κρυβόταν.

Ο χώρος έπρεπε να κλείσει μετά το πέρας της λειτουργίας του και θα παρέμενε κλειστός και ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου και το γεράκι θα έπρεπε να απομακρυνθεί.

Στην αρχή επιστρατεύτηκαν σκούπες για να διώξουν το γεράκι το οποίο κάθε φορά πετούσε προς την αντίθετη κατεύθυνση και ξανακρυβόταν.

Χωρίς δεύτερη σκέψη οι υπεύθυνοι του χώρου κάλεσαν σε βοήθεια τον πρόεδρο της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων, Βασίλη Ηλιόπουλου, ο οποίος μετέβη άμεσα στο σημείο.

Από την επιχείρηση που στήθηκε από τη ΛΕΔ Μαγνησίας για τον απεγκλωβισμό του

Εντόπισε το γεράκι στο περβάζι ψευδοπαραθύρου ψηλά στην αίθουσα και χρησιμοποιώντας μια ψηλή σκάλα το προσέγγισε. Φόρεσε ειδικά γάντια και αφού του μίλησε ήρεμα με μια απόχη κατάφερε να το πιάσει. Ελεγξε την κατάσταση της υγείας του και λίγη ώρα αργότερα, το έβγαλε από το κτίριο, απελευθερώντάς το.

«Στην προσπάθειά του να βγει και βλέποντας φως από τα παράθυρα, χτυπούσε πάνω στα τζάμια. Δεν τραυματίστηκε και το απελευθερώσαμε αμέσως. Δεν έγιναν ούτε ζημιές στον χώρο», σημείωσε ο κ. Ηλιόπουλος.

Ο Βασίλης Ηλιόπουλος το έπιασε, έλεγξε την κατάστασή του και το απελευθέρωσε

Σε ανάρτησή της η προϊσταμένη της διεύθυνσης Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, Χρύσα Δραντάκη, γράφει μεταξύ άλλων: «σαν να μας επισκέφθηκε το «πνεύμα» του χθες, ως μικρός γεράκι, μπήκε ανήσυχο. «Τι γίνεται στο σπίτι μου» σαν να έλεγε και σαλεμένο πετούσε ανάμεσα από τα έργα, κοντοστέκονταν σε διάφορα, τα περιεργάζονταν…».

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου