ΤΟΠΙΚΑ

Πρώτος χιονιάς χωρίς Βασίλη Ηλιόπουλο

πρώτος-χιονιάς-χωρίς-βασίλη-ηλιόπουλ-911819

Στις επάλξεις η υπόλοιπη ομάδα συνεχίζει να συμβάλλει στο έργο της Πολιτικής Προστασίας στο πλευρό του πολίτη

Πρώτος, από το 2001, χιονιάς, χωρίς τον Βασίλη Ηλιόπουλο, τον πρόεδρο της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας, ο οποίος ήδη από προχθές αναρρώνει στο σπίτι του, μετά το ατύχημα που είχε πέφτοντας από ύψος τεσσάρων μέτρων.

Από το 2001 οπότε και συστήθηκε η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας, ο Βασίλης Ηλιόπουλος, «ψυχή» μιας ολόκληρης ομάδας εθελοντών βρισκόταν στους δρόμους νυχθημερόν για την παροχή βοήθειας όπου υπήρχε ανάγκη. Από το 2003 οπότε και η ομάδα πιστοποιήθηκε σε επίπεδο Πολιτικής Προστασίας, είναι ο πρώτος που καλούν είτε από τον Δήμο Βόλου, είτε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, αλλά και από Πυροσβεστική Υπηρεσία και Λιμενικό για να συνδράμει στις επιχειρήσεις είτε απεγκλωβισμού ατόμων και παροχής βοήθειας σε σημεία που δεν έχουν φθάσει αποχιονιστικά μηχανήματα είτε ακόμη και για τη ρίψη θαλασσινού νερού σε στενούς δρόμους όπου δεν χωρούν ογκώδη μηχανήματα, με το αυτοκίνητο της Λέσχης στο οποίο έχει ενσωματωθεί υδροφόρα.

Φέτος είναι η πρώτη χρονιά που ο Βασίλης Ηλιόπουλος παρακολουθεί την επέλαση της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα» μακριά από το κέντρο των επιχειρήσεων και η απουσία του είναι αισθητή. Ηταν πριν από δέκα ημέρες περίπου όταν εκτελούσε εργασίες και έπεσε από ύψος τεσσάρων μέτρων με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο κεφάλι. Για την ακρίβεια υπέστη κατάγματα στο κρανίο, εγκεφαλικές κακώσεις και αιμορραγίες στο εσωτερικό και χρειάστηκε εννέα ημέρες νοσηλείας, μέχρι από προχθές, να επιστρέψει στο σπίτι του, με την εντολή να συνεχίσει τις θεραπείες.

Ο ίδιος φρόντισε μέσα από ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να ευχαριστήσει το Νοσοκομείο Βόλου, τους γιατρούς Νίκο Χαυτούρα και Θανάση Μανιώτη και το νοσηλευτικό προσωπικό που βρέθηκε στο πλευρό του.

Το έργο του συνεχίζουν οι εθελοντές της ομάδας του, στη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων, που βρίσκονται ήδη από την Κυριακή στις επάλξεις και στην υπηρεσία του πολίτη.

Σύμφωνα με το μέλος της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας, Θέμη Παπαδημητρίου χθες, για μία ακόμη ημέρα εθελοντές με δύο οχήματα, προσέφεραν τη βοήθειά τους όπου κρίθηκε αναγκαίο. Το ένα όχημα έκανε επιχειρήσεις για τον απεγκλωβισμό ατόμων και τη μεταφορά τους προς δομές υγείας και το δεύτερο έριχνε θαλασσινό νερό στους δρόμους.

«Ο Βασίλης (Ηλιόπουλος) είναι η κινητήριος δύναμη της ομάδας, το παράδειγμα για όλους μας. Συνεχίσουμε και του ευχόμαστε περαστικά και γρήγορα να επιστρέψει στην προσφορά προς τον συνάνθρωπο. Εμείς αυτό κάνουμε, είμαστε εθελοντές για να προσφέρουμε τη βοήθειά μας στον συνάνθρωπο», ανέφερε ο Θέμης Παπαδημητρίου, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου