ΤΟΠΙΚΑ

Στο σφυρί σπίτι ζευγαριού Βολιωτών για χρέος 61.003,63 ευρώ

στο-σφυρί-σπίτι-ζευγαριού-βολιωτών-γι-982630

Ηλεκτρονικός πλειστηριασμός ακινήτου για λογαριασμό εταιρεία στο Δουβλίνο που αγόρασε από ελληνική τράπεζα το «κόκκινο» δάνειο

Το σπίτι του κινδυνεύει να χάσει ζευγάρι Βολιωτών για χρέος ύψους 61.003,63 ευρώ. Το ακίνητο του ζευγαριού θα βγει σε πλειστηριασμό από το νέο έτος, μετά από διαταγή πληρωμής που εκδόθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου.

Είναι μία από τις χιλιάδες περιπτώσεις «κόκκινων δανείων» που έχουν αγοραστεί από funds που πιέζουν για την αποπληρωμή τους. Μάλιστα, στις αρχές του έτους, σε εκδήλωση του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου είχε γίνει λόγος για 50.000 πλειστηριασμούς μέσα στο 2023 λόγω δανείων που έχουν «κοκκινίσει» με το ένα μετά το άλλο τα νοικοκυριά να μην μπορούν να «σηκώσουν» την ραγδαία αύξηση του κόστους ζωής.

Σε βάρος του ζευγαριού από τον Βόλο εκδόθηκε κατασχετήρια έκθεση ακινήτου τον περασμένο Μάιο για οφειλές περίπου 60.000 ευρώ.

Τη διαδικασία κίνησε εταιρεία που εδρεύει στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας μέσω εταιρείας στην Αθήνα η οποία είναι η διαχειρίστρια των απαιτήσεων. Η συγκεκριμένη εταιρεία αγόρασε από ελληνική τράπεζα δάνειο που είχε πάρει το ζευγάρι και αδυνατούσε να αποπληρώσει.

Σύμφωνα με το απόσπασμα της κατασχετήριας έκθεσης ακίνητης περιουσίας, ο πλειστηριασμός θα γίνει την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου, από τις 10 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι. Ο πλειστηριασμός θα είναι ηλεκτρονικός και θα γίνει μέσω της ιστοσελίδας Ηλεκτρονικών Συστημάτων Πλειστηριασμών για το ακίνητο που ανήκει εξ αδιαιρέτου στους δύο ιδιοκτήτες.

Το θέμα έγινε γνωστό, στο πλαίσιο της χθεσινής συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής το δήμου Βόλου. Το ζευγάρι έχει βεβαιωμένες οφειλές και στα δημοτικά ταμεία για τις οποίες, με εισήγηση της νομικής υπηρεσίας θα γίνει αναγγελία απαιτήσεων στον αναγκαστικό πλειστηριασμό.

Πρόκειται για βεβαιωμένες οφειλές ύψους 140.615,17 ευρώ και 13.008,01 ευρώ για τη γυναίκα και τον άντρα οφειλέτες αντίστοιχα, εκ των οποίων το ποσό των 90.038,61 ευρώ και το ποσό των 7.398,99 ευρώ είναι προσαυξήσεις. Μάλιστα για την εξασφάλιση της απαίτησης του Δήμου είχε εγγραφτεί στα βιβλία υποθηκών του Υποθηκοφυλακείου Βόλου, στις 15 Δεκεμβρίου 2014, υποθήκη υπέρ του Δήμου για το ποσό των 4.497,30 ευρώ.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου