ΤΟΠΙΚΑ

Μάχη για να κρατηθούν οι φλόγες μακριά από τον ΧΥΤΑ Βόλου

μάχη-για-να-κρατηθούν-οι-φλόγες-μακριά-976618

Δόθηκε από στελέχη του ΣΥΔΙΣΑ Μαγνησίας- Οι συνέπειες θα ήταν δραματικές για τη δημόσια υγεία

Μια ιδιαίτερα σημαντική μάχη δόθηκε, και ευτυχώς είχε αίσια έκβαση, ανάμεσα στις τόσες των τελευταίων ημερών με τη λαίλαπα της πυρκαγιάς στην περιοχή του Δήμου Βόλου. Αφορούσε την προσπάθεια να μην επεκταθεί και περάσει στον ΧΥΤΑ του Βόλου η φωτιά, οπότε και είναι κατανοητό ότι οι συνέπειες για το περιβάλλον και την δημόσια υγεία για όλους θα ήταν δραματικές και για μακρύ χρονικό διάστημα.

Από το μεσημέρι της Τετάρτης 26 Ιουλίου, οπότε και ξεκίνησε η φωτιά, το επιτελείο του Χ.Υ.Τ.Α. του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Βόλου βρισκόταν σε επιφυλακή. Από τις 20:00 καθώς η φωτιά πλησίαζε στον Χ.Υ.Τ.Α. και για επτά συνεχόμενες ώρες ο πρόεδρος του Συνδέσμου, κ. Τριαντάφυλλος Γκογκινούδης, ο αναπληρωτής προϊστάμενος του Χ.Υ.Τ.Α. κ. Στυλιανός Μουτζούρης, ο εξωτερικός συνεργάτης κ. Στέργιος Γούναρης και οι ζυγιστές του Χ.Υ.Τ.Α. κ. Ιωάννης Γκαβαρδίνας και κ. Αθανάσιος Χατζηπολυχρόνου έδωσαν πραγματική μάχη με την φωτιά για να την κρατήσουν στα όρια της περίφραξης του Χ.Υ.Τ.Α. και να μην εισέλθει στον χώρο υγειονομικής ταφής και στο κτήριο της Βιοενέργειας διότι οι συνέπειες που θα προέκυπταν θα ήταν ανυπολόγιστες.

Σκαπτικό μηχάνημα δημιουργούσε συνεχώς αντιπυρικές ζώνες και οι προαναφερόμενοι σβήνανε μικροεστίες με τους πυροσβεστήρες που υπάρχουν στον Χ.Υ.Τ.Α. Βόλου.

Ο πρόεδρος του ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α. Ν. Μαγνησίας, κ. Γκογκινούδης Τριαντάφυλλος, ευχαριστεί δημόσια τον κ. Μουτζούρη Στυλιανό, τον κ. Γούναρη Στέργιο, τον κ. Γκαβαρδίνα Ιωάννη και τον κ. Χατζηπολυχρόνου Αθανάσιο για την πολύτιμη συνδρομή τους να μην εισέλθει η φωτιά στο πεδίο της Υγειονομικής Ταφής των αποβλήτων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου