ΤΟΠΙΚΑ

Σε διαθεσιμότητα μετά από 25 χρόνια!

σε-διαθεσιμότητα-μετά-από-25-χρόνια-97176

Στο χορό της διαθεσιμότητας και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση στο Βόλο – Κινητοποιήσεις διαρκείας από αύριο

Την πόρτα της εξόδου… βλέπουν 15 τουλάχιστον υπάλληλοι από την Αποκεντρωμένη Περιφερειακή Διοίκηση Μαγνησίας από την ερχόμενη εβδομάδα.

Πρόκειται για υπαλλήλους που θα υπαχθούν στο πρόγραμμα διαθεσιμότητας που έχει ξεκινήσει από την προηγούμενη εβδομάδα και μετά την ψήφιση του τρίτου μνημονίου και οι οποίοι μετρούν μέχρι και 25 χρόνια υπηρεσίας και ξαφνικά θα «πεταχτούν στο δρόμο», αφού έτσι εκλαμβάνουν τη διαθεσιμότητα μιας και οι περισσότεροι εκτιμούν ότι με τη λήξη της θα απολυθούν κιόλας, καθώς είναι δύσκολο εξαιτίας και της συρρίκνωσης στον δημόσιο τομέα να δημιουργηθούν νέες οργανικές θέσεις.

Συνολικά σε επίπεδο Θεσσαλίας υπολογίζεται ότι στους τέσσερις νομούς στις υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης το συγκεκριμένο μέτρο θίγει σε πρώτη φάση τουλάχιστον 60 άτομα, τα οποία είχαν προσληφθεί χωρίς ΑΣΕΠ.

Δεν τίθεται θέμα προς το παρόν για όσους έχουν μεταταχθεί από άλλους οργανισμούς και φορείς στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, όπως διαβεβαιώνουν τουλάχιστον οι αρμόδιοι φορείς.

Από αύριο Δευτέρα και σε συνεννόηση με το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι μαζί με το σωματείο τους δεν πρόκειται να μείνουν με σταυρωμένα χέρια, καθώς όπως τόνιζαν αρμόδιες πηγές χθες στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ το μέτρο είναι άδικο αλλά και απαράδεκτο, αφού ουσιαστικά ανατρέπει τις ζωές δεκάδων πολιτών αφενός και αφετέρου αναμένεται να προκαλέσει τεράστιες δυσλειτουργίες σε υπηρεσίες που είναι ιδιαίτερα νευραλγικές και που θα απογυμνωθούν τελείως με ότι αυτό συνεπάγεται για την εξυπηρέτηση των πολιτών.

«Είναι παντελώς άδικο να τίθενται σε διαθεσιμότητα άνθρωποι που έχουν προσφέρει πολλά στις συγκεκριμένες υπηρεσίες, αλλά και στους Δήμους που φαίνεται ότι προς το παρόν πληρώνουν το μεγαλύτερο τίμημα αυτού του μέτρου» επεσήμανε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Δημ. Κουτσούκος.

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στηρίζει τη 2ωρη στάση εργασίας που θα πραγματοποιηθεί αύριο Δευτέρα, προκειμένου να συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι και ειδικά οι εργαζόμενοι της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Περιφέρειας Θεσσαλίας στο Βόλο στις προγραμματισμένες κινητοποιήσεις κατά των απολύσεων των εργαζομένων στις παραπάνω υπηρεσίες.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι εξαιτίας αυτής της ρύθμισης φεύγουν άνθρωποι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αναγκαστικά, αφού μοναδικό κριτήριο είναι η εκπαίδευσή τους και όχι η προσφορά τους. Υπάρχουν άνθρωποι που είναι αδικημένοι εξ αρχής, καθώς προσλήφθηκαν στις συγκεκριμένες υπηρεσίες πριν θεσμοθετηθεί ο ΑΣΕΠ και βέβαια δεν σημαίνει ότι «είχαν μπάρμπα στην κορώνη» όπως επισημαίνεται κατά κόρον όλο αυτό το διάστημα.

Πόρτα εξόδου και σε άλλες υπηρεσίες

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του δημοσιοϋπαλληλικού κόσμου σε δεύτερη φάση η «διαθεσιμότητα» θα χτυπήσει την πόρτα και άλλων υπαλλήλων σε δημόσιες υπηρεσίες της Μαγνησίας. Οι μόνοι που εξαιρούνται είναι οι υπάλληλοι στα ασφαλιστικά ταμεία όπως το ΙΚΑ, στον ΟΑΕΔ, στο Νοσοκομείο και στα Κέντρα Υγείας του Νομού Μαγνησίας και τις Εφορίες.

«Υποψήφιοι» για έξοδο θεωρείται ότι είναι αρκετοί υπάλληλοι στις πρώην Νομαρχίες που σήμερα στελεχώνουν την αιρετή Περιφερειακή Διοίκηση, σε υπηρεσίες διοικητικές του Υπουργείου Παιδείας κ.α.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου