ΤΟΠΙΚΑ

Κλέφτης υπέδειξε στους αστυνομικούς το σημείο των κλοπιμαίων…

κλέφτης-υπέδειξε-στους-αστυνομικούς-969255

Συνελήφθη το περασμένο Σάββατο, όταν άρπαξε τσάντα με πιστωτικές από αυτοκίνητο

Σε πέντε μήνες φυλάκιση με αναστολή καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, ένας 50χρονος άντρας με σοβαρά προβλήματα τοξικοεξάρτησης, ο οποίος διέρρηξε ένα αυτοκίνητο και έκλεψε μια τσάντα γυναικεία και πιστωτικές κάρτες, με τις οποίες αγόρασε τσιγάρα και κάποια άλλα είδη καθημερινής υγιεινής, κόστους 60 ευρώ. Μετέφερε τα κλοπιμαία στο σπίτι ενός φίλου του, που τον φιλοξενούσε προσωρινά και συνελήφθη και εκείνος, αλλά χθες στο δικαστήριο αθωώθηκε.

Οι συλλήψεις έγιναν το περασμένο Σάββατο το απόγευμα στον Βόλο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου. Ο 50χρονος διέρρηξε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και αφαίρεσε από το εσωτερικό μία ηλεκτρονική συσκευή-ενισχυτή ήχου, ένα πορτοφόλι, που περιείχε τρεις τραπεζικές κάρτες και μία τσάντα που περιείχε 40 ευρώ και διάφορα είδη κομμωτηρίου.

Στη συνέχεια, ο δράστης, κάνοντας χρήση των κλεμμένων τραπεζικών καρτών, προέβη σε δύο διαδοχικές συναλλαγές, συνολικού ύψους 60 ευρώ.

Στο πλαίσιο των ερευνών, ο δράστης εντοπίστηκε κοντά στο σπίτι του φίλου του και εκεί από τους αστυνομικούς βρέθηκαν τα κλοπιμαία και κατασχέθηκαν η τσάντα με το περιεχόμενο της, καθώς και η ηλεκτρονική συσκευή ήχου (ενισχυτής), τα οποία είχε στην κατοχή του ο δεύτερος δράστης.

Χθες στο δικαστήριο κατέθεσε το ζευγάρι που ήταν θύμα της κλοπής στο αυτοκίνητο, ενώ ο δράστης ανέφερε πως ήταν εκείνος που υπέδειξε στην αστυνομία πού είχε πετάξει τις πιστωτικές κάρτες.

«Τις πέταξα σε έναν υπόνομο στη Νεάπολη και εγώ έδειξα στους αστυνομικούς που είναι. Δεν ήθελα ούτε να κλέψω, ούτε ήθελα να πάρω ναρκωτικά με τα λεφτά. Είμαι πολυτοξικομανής και έχω σοβαρά προβλήματα. Πάντως δεν θέλω να κάνω κακό σε κανέναν», ανέφερε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου