ΤΟΠΙΚΑ

Δικαιωμένος δηλώνει ο Μάρκος Βαξεβανόπουλος

δικαιωμένος-δηλώνει-ο-μάρκος-βαξεβαν-955188

Για τη δικαστική έκβαση μήνυσης κατά του δημάρχου Βόλου

Τη δικαστική δικαίωσή του, μετά από μήνυση που είχε καταθέσει σε βάρος του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου για εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμιση, ανακοίνωσε χθες το μέλος των Ενεργών Πολιτών Βόλου, Μάρκος Βαξεβανόπουλος.

Με απόφασή του το Μονομελές Εφετείο Λάρισας δικαίωσε τον κ. Βαξεβανόπουλο και του επιδίκασε χρηματικό ποσό, το οποίο όπως ανακοίνωσε θα διαθέσει στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, προκειμένου να αξιοποιηθεί για έρευνα για το νερό του Βόλου.

Η υπόθεση αφορά πέντε χρόνια πριν, στον απόηχο θυελλώδους συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, η αίθουσα του οποίου είχε μετατραπεί σε ρινγκ, όταν επιχειρήθηκε να συζητηθεί η λύση και εκκαθάριση της ΔΕΥΑΜΒ. Με αφορμή τα πρωτοφανή επεισόδια, ο κ. Μπέος είχε συγκαλέσει συνέντευξη Τύπου και είχε καταφερθεί εναντίον του κ. Βαξεβανόπουλου, ο οποίος κατέθεσε σε βάρος του μήνυση.

Δικαιώθηκε πρωτόδικα το 2020 και χθες βγήκε η απόφαση και του Εφετείου Λάρισας.

«Νιώθω ότι στο πρόσωπό μου δικαιώνονται όλοι αυτοί οι πολίτες που εξυβρίσθηκαν επειδή έκαναν το αυτονόητο. Να διεκδικήσουν έναν πιο υγιή Δήμο. Το κίνημα κατά της καύσης σκουπιδιών στον Βόλο και γενικά οι πολίτες που ενδιαφέρονται για το περιβάλλον δέχθηκαν έναν απίστευτο διωγμό τα προηγούμενα χρόνια. Από τις εταιρείες, από τον Δήμο και από τις κυβερνήσεις. Οι πολίτες του Βόλου έκαναν τα πάντα για να κερδίσουν την υγεία τους. Κατέβηκαν διαμαρτυρόμενοι κατά χιλιάδες στους δρόμους του Βόλου, κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα, μπλόκαραν πλοία και φορτηγά, αλλά πλέον δεν τους απομένει άλλη οδός σε αυτόν τον πόλεμο. Τον Οκτώβριο του 2023 έχουμε μάχη. Δημοτικές εκλογές. Οι Ενεργοί Πολίτες Βόλου θα είναι παρόντες. Υγεία ή θάνατος», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κ. Βαξεβανόπουλος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου