ΤΟΠΙΚΑ

Aπομακρύνονται πινακίδες από κοινόχρηστους χώρους

aπομακρύνονται-πινακίδες-από-κοινόχρ-9616

Ξεκίνησε χθες από συνεργείο της Διεύθυνσης Βιώσιμης Κινητικότητας, η αποξήλωση και απομάκρυνση πληροφοριακών πινακίδων από το πολεοδομικό συγκρότημα, στο πλαίσιο της προσπάθειας για την απελευθέρωση των κοινόχρηστων χώρων και τη βελτίωση της αισθητικής της πόλης, που υλοποιεί η Δημοτική Αρχή Βόλου.

Σε πρώτο στάδιο η αποξήλωση αφορά τις πινακίδες για την εκτέλεση δημοσίων έργων, τα οποία έχουν περατωθεί εδώ και πολλά χρόνια, χωρίς ωστόσο αυτές να έχουν απομακρυνθεί από τον κοινόχρηστο χώρο που καταλαμβάνουν. Αντίθετα παρέμεναν στο ίδιο σημείο επί πολλά χρόνια, αφού ποτέ κανείς δεν είχε ενδιαφερθεί για την απομάκρυνσή τους. Χαρακτηριστική περίπτωση αποτελεί η τεράστια πινακίδα στον Άναυρο, στον κόμβο της Γορίτσας, που αφορούσε το έργο ανακαίνισης (Α΄φάση) του παρακείμενου σχολικού συγκροτήματος. Η πινακίδα ήταν τέτοιων διαστάσεων και σε τέτοιο σημείο, ώστε κατάφερνε να αποκρύπτει ακόμη και το λόφο της Γορίτσας. Η πινακίδα αυτή ήταν η πρώτη που αποξηλώθηκε χθες.

Επιπλέον, το συνεργείο προχωρεί σε απομάκρυνση πινακίδων Κ.Ο.Κ. οι οποίες σε πολλά σημεία είναι διπλές, ενώ σε άλλα σημεία οι κυκλοφοριακές συνθήκες έχουν τροποποιηθεί, με συνέπεια να μην ανταποκρίνονται στις πραγματικές καταστάσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί σημείο κεντρικού δρόμου του Βόλου, όπου υπήρχαν δύο πινακίδες απαγόρευσης εισόδου οχημάτων, η μια τοποθετημένη σε κολώνα ηλεκτροφωτισμού και η άλλη τοποθετημένη στο δικό της ιστό, σε μισό μέτρο απόσταση από την προηγούμενη.

Η επιχείρηση απομάκρυνσης αφορά επίσης πληροφοριακές πινακίδες για διάφορες υπηρεσίες του Δήμου ή τους συνενωθέντες Δήμους και δημοτικά καταστήματα, καθώς μετά τη δημιουργία του Καλλικρατικού Δήμου και τη συνολική αναδιάρθρωση των υπηρεσιών, έχουν χάσει την χρηστική τους αξία.

«Η πόλη πρέπει να ανασάνει. Η οπτική μας δυστυχώς έχει συνηθίσει στην αντιαισθητική αυτή όψη από άχρηστες πινακίδες, η οποία δεν κολακεύει την όμορφη πόλη μας», δήλωσε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Βιώσιμης Κινητικότητας κ. Μόσχος, για να προσθέσει ότι, μετά την εκκαθάριση αυτή, σειρά θα πάρουν και οι παράνομες διαφημιστικές πινακίδες κάθε είδους, οι οποίες αυθαίρετα τοποθετούνται κατά μήκος βασικών οδικών αξόνων.

Οι εργασίες για την απελευθέρωση κοινόχρηστων χώρων από άχρηστες πινακίδες θα συνεχιστούν σε καθημερινή βάση έως τα τέλη Μαρτίου από ειδικό συνεργείο της αρμόδιας Υπηρεσίας, στο οποίο παρέχουν συνδρομή με αυτοκίνητο οι άλλες υπηρεσίες του Δήμου Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου