ΤΟΠΙΚΑ

Συναγερμός σε Αη Γιάννη και «Μαυρούτσα» λόγω νέων κατολισθήσεων

συναγερμός-σε-αη-γιάννη-και-μαυρούτσ-96076

Συναγερμός το Σάββατο το βράδυ στον Αη Γιάννη. Λίγη ώρα αφότου αναχώρησε από την περιοχή το κυβερνητικό κλιμάκιο, το όμορφο παραθεριστικό χωριό δέχτηκε ένα ακόμη χτύπημα, απόρροια των πρόσφατων καταστροφών που υπέστη λόγω της θεομηνίας του Ιανουαρίου.

Δύο μεγάλοι βράχοι από το ύψος του πάρκινγκ του χωριού, ξεκόλλησαν και μέσα σε λίγα λεπτά «προσγειώθηκαν» στην είσοδο του λιμανιού, παρασύροντας στο πέρασμά τους δέντρα και τη μισή πλαγιά, πάνω στην οποία στέκονταν τόσα χρόνια.

Περαστικοί που διέρχονταν από την περιοχή, βλέποντας αυτό που συνέβαινε δεν πίστευαν στα μάτια τους. Αποσβολωμένοι άρχιζαν να φωνάζουν με όση δύναμη είχαν, ώστε να απομακρυνθούν αυτοκίνητα και άνθρωποι που εκείνη την ώρα βρίσκονταν στο σημείο, αφού υπήρχε ορατός κίνδυνος να τραυματιστούν.

Οι βράχοι με ότι συμπαρέσυραν στο πέρασμά τους κατέληξαν στο έδαφος με μεγάλο θόρυβο. Κάποιοι μάλιστα νόμιζαν ότι σημειώθηκε κάποια έκρηξη στο σημείο.

Από την πτώση των βράχων μία βάρκα επαγγελματία ψαρά της περιοχής, που ήταν δεμένη στην προβλήτα του λιμανιού καταστράφηκε ολοσχερώς ενώ επίσης έκλεισε εντελώς η δίοδος προς το λιμάνι.

Νέα κατολίσθηση στη «Μαυρούτσα»

Χθες εξάλλου το βράδυ γύρω στις 8, σημειώθηκε νέα κατολίσθηση στο σημείο «Μαυρούτσα» στο δρόμο Κισσός- Τσαγκαράδα, όπου έχουν σημειωθεί μεγάλες καταστροφές και βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη εργασίες αποκατάστασης του οδοστρώματος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου