ΤΟΠΙΚΑ

Γιορτή για τα μαθηματικά η χθεσινή τελετή απονομής αριστείων, βραβείων και επαίνων

γιορτή-για-τα-μαθηματικά-η-χθεσινή-τελ-957003

Συνολικά 470 μαθητές της Μαγνησίας διακρίθηκαν σε πανελλήνιο διαγωνισμό και χειροκροτήθηκαν κατά την παραλαβή των βραβείων τους

Γιορτή για την επιστήμη των μαθηματικών αποτέλεσε η χθεσινή τελετή απονομής των αριστείων, βραβείων και επαίνων στους μαθητές της Μαγνησίας, που διακρίθηκαν στον 17ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό «Μαθηματικά και Παιχνίδι». Το προαύλιο του14ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου αποδείχθηκε… μικρό για να χωρέσει τους εκατοντάδες επιτυχόντες του διαγωνισμού, αλλά και τους γονείς και παππούδες και γιαγιάδες που έσπευσαν να χειροκροτήσουν τα καμάρια τους.

Τα μέλη της ΕΜΕ Μαγνησίας (από αριστερά) Γιώργος Λουφόπουλος, Ελένη Σαμαρά, Στέλλα Δημητρακοπούλου, Κωνσταντίνος Γαϊτανάς, Χρήστος Μπάρδας και Αναστασία Κοντονίνα

Συνολικά αριστεία 100%, αριστεία, βραβεία και επαίνους έλαβαν 470 μαθητές της ε’ και στ’ τάξης του δημοτικού οι οποίοι διακρίθηκαν στον πανελλήνιο διαγωνισμό μαθηματικών. Στον διαγωνισμό που διεξήχθη για 17η χρονιά συμμετείχαν συνολικά 1.641 μαθητές από 71 δημοτικά σχολεία της Μαγνησίας, κερδίζοντας σε εμπειρία αλλά και γνώσεις.

Οι διακρίσεις των 470 μαθηματικών μυαλών, θα ενισχύσουν την τροπαιοθήκη του παραρτήματος Μαγνησίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, η οποία έχει «χτίσει» παράδοση διακρίσεων, όπως άλλωστε παρατήρησε η πρόεδρος, Στέλλα Δημητρακοπούλου. «Εχουμε παιδιά που επί σειρά ετών συμμετέχουν στους διαγωνισμούς όχι μόνο του δημοτικού. Συνεχίζουν και σε επίπεδο γυμνασίου και λυκείου και έχουν φέρει στη Μαγνησία πολλές διακρίσεις. Εχουμε αργυρά και χάλκινα μετάλλια, εύφημες μνείες από τη Μεσογειάδα, προκρίσεις στη Βαλκανιάδα αλλά και σε ευρωπαϊκούς διαγωνισμούς.

Η χαρά και η τιμή είναι βεβαίως για τα παιδιά που συμμετέχουν και διακρίνονται, είναι όμως και μια ηθική ικανοποίηση για εμάς, τα στελέχη του παραρτήματος, ότι ο κόπος που καταβάλουμε αποδίδει και ότι κυρίως τα ίδια παιδιά κερδίζουν με τη συμμετοχή τους σε διαγωνισμούς και προχωρούν στη μαθηματική επιστήμη», σημείωσε η κ. Δημητρακοπούλου.

Με αυτή την παράδοση των διακρίσεων το παράρτημα Μαγνησίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας επιχειρεί να αλλάξει και τη νοοτροπία γύρω από την επιστήμη των μαθηματικών, που θεωρείται ένα δύσκολο μάθημα. «Ακόμη και σήμερα εξακολουθεί να είναι ένα δύσκολο μάθημα. Εχουμε καλούς μαθητές που στρέφονται στις επιστήμες υγείας για να μην δώσουν μαθηματικά και το συναντούμε ακόμη και σε πανεπιστημιακές σχολές», παρατήρησε.

Σημειώνεται ότι από το παράρτημα Μαγνησίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας θα διοργανωθεί το 11ο Θερινό Μαθηματικό Σχολείο από τη Δευτέρα 19 μέχρι και την Πέμπτη 22 Ιουνίου, από τις 10.00 π.μ. έως τη 1.00μ.μ., στο 14ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου (Μεταμορφώσεως-Γ. Δήμου) για μαθητές της ε΄και στ΄ δημοτικού. Στο Θερινό Σχολείο, εκτός από τα μαθήματα Μαθηματικών θα υλοποιηθούν, όπως κάθε χρόνο και παράλληλα εργαστήρια σε συνεργασία με την Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος, τη Σκακιστική ένωση και άλλους φορείς της πόλης.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες που επιθυμούν να συμμετάσχουν παρακαλούνται να εγγραφούν ηλεκτρονικά στην αίτηση που θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΕΜΕ-Μαγνησίας: eme-mag.gr.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου