ΤΟΠΙΚΑ

Αυστηρά μέτρα οδικής ασφάλειας ενόψει τριημέρου

αυστηρά-μέτρα-οδικής-ασφάλειας-ενόψε-955267

Επί ποδός η Τροχαία για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος – Τι δείχνουν οι τελευταίες προγνώσεις για τον καιρό

Mε αυξημένες περιπολίες στις εισόδους της πόλης από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλά και στις βασικές αρτηρίες που οδηγούν στα παραθαλάσσια του Πηλίου, στον κλάδο από την Αγριά, αλλά και στον δρόμο Βόλου – Ζαγοράς, το ανθρώπινο δυναμικό της Τροχαίας Βόλου θα «υποδεχτεί» τους εκδρομείς του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος.

Τα αυστηρά μέτρα οδικής ασφάλειας θα τεθούν σε εφαρμογή από σήμερα Παρασκευή 2 Ιουνίου και θα διαρκέσουν μέχρι και τις 6 Ιουνίου, με στόχο να γίνουν με ασφάλεια οι μετακινήσεις των πολιτών και να προληφθούν τα τροχαία ατυχήματα.

Εκτός από τα συνηθισμένα μέτρα που αφορούν κυρίως στην πιστή τήρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας, θα ισχύσει και απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων μεγίστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων κατά μήκος της ΠΑΘΕ.

Στην Τροχαία Βόλου έχουν βγει ήδη οι βάρδιες των τροχονόμων που θα βρίσκονται επί ποδός τις επόμενες μέρες, ενώ επίσης έχουν συγκροτηθεί συνεργεία που θα κάνουν ειδικούς τροχονομικούς ελέγχους, επικεντρώνοντας κυρίως στη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων (υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κ.λπ.), καθώς και παραβάσεων που βάσει στατιστικών στοιχείων ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως είναι η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση.

Με τι καιρό θα ταξιδέψουν οι εκδρομείς

Κατά βάση ηλιόλουστο θα είναι το Σαββατοκύριακο που έρχεται, με τον καιρό να παραμένει αίθριος και ανήμερα του Αγίου Πνεύματος, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους.

Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Σύμφωνα με το meteo για την περιοχή μας αύριο Σάββατο 3 Ιουνίου ο καιρός θα είναι αίθριος με μικρά διαστήματα αραιής συννεφιάς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Μεθαύριο Κυριακή 4 Ιουνίου επίσης προβλέπεται αίθριος καιρός, με τη θερμοκρασία να φτάνει τους 27 βαθμούς Κελσίου, ενώ ανήμερα του Αγίου Πνεύματος το meteo προβλέπει πως η θερμοκρασία θα ανέβει κι άλλο προσεγγίζοντας τους 28 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο λίγο μετά το μεσημέρι δεν αποκλείεται να εκδηλωθεί ασθενής βροχόπτωση, η οποία όμως δεν θα διαρκέσει για πολύ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου