ΤΟΠΙΚΑ

Μέσω… Κερασιάς στον τελικό – Επέστρεψαν στη βάση τους άπραγοι 180 φίλαθλοι

μέσω-κερασιάς-στον-τελικό-επέστρε-951901

Με βανάκια, αυτοκίνητα και μπλούζες δίχως διακριτικά, οπαδοί ΠΑΟΚ και ΑΕΚ για να προσεγγίσουν το Πανθεσσαλικό- Βρήκαν «τοίχο» από την ΕΛ.ΑΣ

Μέσω παραδρόμων και χωριών που δεν μπορούσε κανείς να φανταστεί, όπως για παράδειγμα η Κερασιά και τα Μελισσάτικα, επιχείρησαν να ανοίξουν «πόρτα» για να προσεγγίσουν το Πανθεσσαλικό Στάδιο της Νέας Ιωνίας, όπου ήταν χθες προγραμματισμένος ο τελικός Κυπέλου μεταξύ ΑΕΚ- ΠΑΟΚ, οπαδοί των δύο ομάδων.

Η απαγόρευση μετακίνησης οπαδών ήταν μία απόφαση που ορισμένοι οπαδοί εκτίμησαν ότι μπορεί να παραβιαστεί, όμως τελικά «επέστρεψαν» στη βάση τους άπραγοι, αφού η Αστυνομία είχε φροντίσει με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, αλλά και με μπλόκα που έστησε στις εισόδους της πόλης καθώς και σε σημεία που κρίθηκε ότι μπορεί να χρησιμοποιηθούν, να ορθώσει τοίχο.

Από προχθές το βράδυ κλιμάκια της ΟΠΚΕ, των ομάδων ΔΙΑΣ, αλλά και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου χτένιζαν τα σημεία που με βάση τον επιχειρησιακό σχεδιασμό, μπορούσαν να μετατραπούν σε «κερκόπορτες».

Εκτός από το ανθρώπινο δυναμικό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας οι πληροφορίες λένε ότι στον Βόλο μεταφέρθηκαν δυνάμεις ΟΠΚΕ από την υπόλοιπη Θεσσαλία, αλλά και από υπηρεσίες της Βόρειας Ελλάδας.

Εξυπακούεται επίσης ότι υπήρχε συντονισμός και συνεργασία επίσης και με την Τροχαία της ΠΑΘΕ, με αποτέλεσμα σε κάθε σταθμό διοδίων από τη Θεσσαλονίκη μέχρι και την Αθήνα οι έλεγχοι να είναι εντατικοί. Η εντολή ήταν σαφής; Όσοι επιχειρήσουν να μετακινηθούν, θα πρέπει να επιστρέφουν στη βάση τους.

Κυνηγητό στα χωράφια και τα βουνά

Στο πλαίσιο των μπλόκων που στήθηκαν προχθές στη Νέα Αγχίαλο, αλλά και έξω από την Κερασιά στον δρόμο προς Μελισσάτικα, στην Αθηνών, αλλά και σε άλλα επίφοβα σημεία. Εντοπίστηκαν συνολικά 47 αυτοκίνητα με περίπου 180 φίλαθλους, οι οποίοι συνοδεία της αστυνομίας επέστρεψαν στη βάση τους, δίχως όμως να δοθούν στοιχεία αν επρόκειτο για φιλάθλους του ΠΑΟΚ ή της ΑΕΚ. Επίσης, 14 άτομα προσήχθησαν για εξακρίβωση στοιχείων.

Αφού δεν προέκυψε τίποτα επιλήψιμο σε βάρος τους αφέθησαν ελεύθεροι και συνοδεία αστυνομικών οδηγήθηκαν εκτός πόλης, στον δρόμο της επιστροφής.

Στον κέντρο της πόλης κι όχι μόνο, όπως επίσης σε εισόδους κι εξόδους, χθες από το πρωί επιτηρούσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, με την αστυνομία να ελέγχει όλους τους οδηγούς που κατευθύνονται προς τον Βόλο.

Σταματούσαν βανάκια και λεωφορεία και οι έλεγχοι ήταν εξονυχιστικοί. Το ίδιο έγινε ακόμη και σε καφέ και Σταθμούς Εξυπητέρησης Αυτοκινήτων κατά μήκος της Εθνικής οδού.

Η Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας είχε θέσει σε εφαρμογή αστυνομικά μέτρα ευρείας κλίμακας, εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος, ενώ από το μεσημέρι και μετά χθες εντάθηκαν οι περιπολίες αστυνομικών στον Περιφερειακό δρόμο και σε άλλα κομβικά σημεία, προκειμένου να διασφαλίσει ότι δε θα συμβεί κάτι απρόοπτο που θα διαταράξει την πόλη.

Ο αγώνας ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών με την παρουσία μόνο περιορισμένου αριθμού διαπιστευμένων προσώπων.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου