ΤΟΠΙΚΑ

Αθώωση Βολιώτη αστυνομικού… για αναρρωτικές άδειες

αθώωση-βολιώτη-αστυνομικού-για-αναρ-953741

Κατέπεσε η κατηγορία για παράβαση καθήκοντος- Τέλος στην αντιδικία ενστόλων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας

Αστυνομικός που υπηρετούσε στο Αστυνομικό Τμήμα Σκιάθου έλαβε αλλεπάλληλες αναρρωτικές άδειες το 2021, χωρίς να ενημερώνει τον διοικητή του, αλλά την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, ωστόσο ο διοικητής διαπίστωσε πως ενώ ήταν αδειούχος με αναρρωτική, οδηγούσε το υπηρεσιακό αυτοκίνητο και είχε στην επίβλεψή του και τον αστυνομικό σκύλο.

«Οπου είναι ο σκύλος είναι και το αυτοκίνητο και όπου είναι το αυτοκίνητο είναι και ο σκύλος. Ο σκύλος παραδίδεται μόνο εάν ο εκπαιδευτής του πάει εξωτερικό», κατέθεσε στην απολογία του ο αστυνομικός, που κατηγορήθηκε για παράβαση καθήκοντος κατ΄εξακολούθηση, καθώς το αστυνομικό όχημα που κατείχε στην αναρρωτική είχε καταγράψει 2.500 χιλιόμετρα και «φόρτωνε» βενζίνη από τα συμβεβλημένα με την αστυνομία βενζινάδικα.

«Είχα λάβει 12 άδειες και είχα πάντα τον σκύλο και το όχημα . Το πρόβλημα-αν και δεν κατάλαβα ποτέ γιατί-δημιουργήθηκε για την 11η και την 12 άδεια», είπε ο κατηγορούμενος.

Ο διοικητής του δήλωσε πως ποτέ δεν ενημέρωνε για τις αναρρωτικές τον ίδιο και εκτίμησε πως είναι αδιανόητο, ένα αστυνομικό όχημα να βρίσκεται στην Λάρισα, στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, όταν ο αστυνομικός υπάλληλος είναι σε αναρρωτική. Ο ίδιος είχε κάνει την καταγγελία και η προανάκριση που είχε διαταχθεί με κατηγορούμενο τον αστυνομικό κατέληξε στο ακροατήριο.

«Σκύλος και όχημα έπρεπε να παραδοθούν» δήλωσε ο διοικητής της Σκιάθου και επικαλέστηκε το προεδρικό διάταγμα του 1989 . Ο αστυνομικός υποστήριξε ότι η προϊσταμένη αρχή δηλαδή η ηγεσία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας ουδέποτε του ζήτησε στις αναρρωτικές να παραδώσει όχημα και σκύλο και όπου πήγαινε για τις ανάγκες αντιμετώπισης των προβλημάτων υγείας του, είχε μαζί του και το σκυλί που ο ίδιος φροντίζει καθημερινά για την εκπαίδευσή του. Ο αστυνομικός κρίθηκε αθώος, καθώς το δικαστήριο δεν διαπίστωσε δόλο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου