ΤΟΠΙΚΑ

«Σβήνουν» το ένα μετά το άλλο παραδοσιακά περίπτερα της γειτονιάς

σβήνουν-το-ένα-μετά-το-άλλο-παραδοσι-951981

Απελευθερώνονται ζωτικοί χώροι της πόλης με την απομάκρυνση ανενεργών περιπτέρων

Εργασίες απομάκρυνσης εγκαταλελειμμένων περιπτέρων επέβλεψαν ο αντιδήμαρχος Τοπικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Μιχάλης Καπουρνιώτης και o αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Βιώσιμης Κινητικότητας Άρης Σαββάκης.

Ακόμη τρία περίπτερα απομακρύνθηκαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα, επί των οδών Γιάννη Δήμου με Κουντουριώτου, Μαυροκορδάτου με Εθνικής Αντιστάσεως και Πολυμέρη με Κασσαβέτη.

Το πρόγραμμα της απομάκρυνσης των εγκαταλελειμμένων περιπτέρων, το οποίο συμβάλλει στη βελτίωση της αισθητικής και λειτουργικής φυσιογνωμίας του αστικού περιβάλλοντος του δήμου, είναι σε πλήρη εξέλιξη.

«Η υπόσχεση του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου και της δημοτικής αρχής για την υλοποίηση παρεμβάσεων, με στόχο την απρόσκοπτη κίνηση πεζών και ΑμεΑ συνεχίζεται», δήλωσε ο Μιχ. Καπουρνιώτης, ενημερώνοντας ότι στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου θα αποφασιστεί η αποξήλωση και απομάκρυνση από συνεργεία τεσσάρων ακόμη ανενεργών περιπτέρων της πόλης, τα οποία καταλάμβαναν κοινόχρηστους χώρους.

Σύμφωνα με τον κ. Καπουρνιώτη, «η απομάκρυνση κρίνεται απαραίτητη, εφόσον τα περίπτερα δεν λειτουργούν, ενώ θα συμβάλλει αποτελεσματικά στη λειτουργική βελτίωση και την αισθητική αναβάθμιση. Σε πλήρη συνεννόηση με τις Τεχνικές Υπηρεσίες και τη Βιώσιμη Κινητικότητα του Δήμου Βόλου και με τους αρμόδιους αντιδημάρχους κ.κ. Θεοδώρου και Σαββάκη, η αποκατάσταση των πεζοδρομίων που ελευθερώνονται γίνεται την ίδια ημέρα, για την ομαλή κίνηση των πεζών και ΑμεΑ.

Η αποδέσμευση ζωτικών κοινόχρηστων χώρων και η διευκόλυνση διέλευσης των πεζών και ΑμεΑ συνιστά προτεραιότητα για τον δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο και την δημοτική μας αρχή. Τα τελευταία πέντε χρόνια έχουν απομακρυνθεί περισσότερα από 75 περίπτερα στη πόλη μας, τα οποία διέκοψαν τις εργασίες τους και πλέον παραμένουν ελάχιστα, για να μας θυμίζουν το παραδοσιακό περίπτερο της γειτονιά».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου