ΤΟΠΙΚΑ

Δικάζεται σήμερα στο Αυτόφωρο ο 62χρονος επιστήμονας, που κατήντησε κλοσάρ στη Νέα Ιωνία

δικάζεται-σήμερα-στο-αυτόφωρο-ο-62χρονο-951967

Το ενδεχόμενο να οδηγηθεί στην φυλακή θα αντιμετωπίσει σήμερα ο 62χρονος γιατρός-κλοσάρ από τη Νέα Ιωνία, για εμπρησμό από πρόθεση.

Στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, συνελήφθη προχθές από υπαλλήλους του Ανακριτικού Τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου και ζήτησε προθεσμία για σήμερα, ενώ συγγενικό του πρόσωπο και ειδικότερα ο αδελφός του αρνείται να αναλάβει δικαστικός συμπαραστάτης, ώστε να φροντίσει για την υγεία του. Επικαλούμενος έλλειψη χρημάτων αρνείται να τον οδηγήσει και σε ιδιωτική δομή καθώς δημόσιες δομές για την φιλοξενία του 62χρονου δεν υπάρχουν σε όλη τη χώρα. Η μόνη δομή που μπορεί να φιλοξενηθεί είναι ψυχιατρικά τμήματα φυλακών, όπως του Κορυδαλλού.

Συγκεκριμένα, ο γνωστός γιατρός έβαλε φωτιά σε εγκαταλελειμμένο κτίριο, το βράδυ της Δευτέρας, στο κέντρο του Βόλου. Από τη φωτιά θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος σε όμορες ιδιοκτησίες.

Ο 62χρονος παρουσιάζει έντονο ψυχιατρικό ιστορικό και εμμονή ως προς την αναίτια χρήση πυρός, καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που έχει κινητοποιήσει την Πυροσβεστική Υπηρεσία βάζοντας φωτιά στο σπίτι του στη Νέα Ιωνία.

Μετά τις πολλές απόπειρες να κάψει το σπίτι του στη Νέα Ιωνία (γεγονός που δεν συνιστά ποινικό αδίκημα), επιχείρησε να μπει τη Δευτέρα σε ακίνητο της Δημοτικής βιβλιοθήκης του Δήμου Βόλου στην οδό Μπόρελ και να βάλει φωτιά. Κάτοικοι και επιχειρηματίες της περιοχής τον αντιλήφθηκαν όταν, ήδη, ξεπηδούσαν από το κτήριο οι πρώτες φλόγες. Η αναστάτωση ήταν μεγάλη με τους κατοίκους να βγαίνουν έξω από τα σπίτια τους φωνάζοντας και τον 62χρονο γιατρό να τρέπεται σε φυγή. Υπάλληλος από κοντινό κατάστημα εστίασης, όταν είδε τη φωτιά που είχε ξεσπάσει, έσπευσε να την κατασβήσει με πυροσβεστήρα, ενώ και οι υπόλοιποι κάτοικοι βοήθησαν με κουβάδες νερού.

Υπενθυμίζεται ότι η γνωμάτευση της Ψυχιατρικής που έχει στη διάθεσή της η Εισαγγελία, είναι πως πρόκειται για ασθενή με σοβαρό ψυχοπαθητικό πρόβλημα και πλήρη επίγνωση των πράξεών του. Ο ασθενής δεν «απαντά» στα φάρμακα, τρώει από τα σκουπίδια και πρέπει να εισαχθεί σε κλειστή δημόσια ή ιδιωτική δομή καθώς το Νοσοκομείο δεν μπορεί να τον φιλοξενεί. Η μεγάλη καθυστέρηση εισαγωγής σε κλειστό «ψυχιατρικό οικοτροφείο» οφείλεται μέχρι τώρα σε στενό συγγενικό του πρόσωπο που δεν απαντά θετικά για την δικαστική συμπαράσταση, ώστε να οδηγηθεί σε ακούσια νοσηλεία ο ασθενής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου