ΤΟΠΙΚΑ

ΚΚΕ Μαγνησίας: «Να μη ζήσει ξανά κανείς λαός όσα έζησε ο Ποντιακός λαός»

κκε-μαγνησίας-να-μη-ζήσει-ξανά-κανείς-949566

Δήλωση για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων έκανε το ΚΚΕ Μαγνησίας. Στη δήλωσή του αναφέρει:

«Τιμάμε την 19η Μαΐου, ημέρα μνήμης της ποντιακής γενοκτονίας στηρίζοντας την δίκαιη διεκδίκηση των ποντιακών οργανώσεων και συλλόγων για την διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού.

Στηρίζουμε τον αγώνα για την ανάδειξη των πολιτιστικών και πνευματικών δραστηριοτήτων των ποντίων όλων των γενεών, μακριά από αντιδραστικές, εθνικιστικές ρητορικές μίσους. Η γενοκτονία των ποντίων φανερώνεται ότι στο φόντο των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, οι λαοί γίνονται κρέας στα κανόνια των αντίπαλων στρατοπέδων, διαπραγματευτικά χαρτιά και πιόνια στη σκακιέρα των ανταγωνισμών.

Η ιστορία μας διδάσκει ότι ο πολύπαθος ελληνικός λαός δεν έχει κανένα συμφέρον να βρίσκεται στο επίκεντρο επικίνδυνων ανταγωνισμών για ξένα συμφέροντα. Έτσι και σήμερα, οι πόντιοι της Μαγνησίας και σε όλη την Ελλάδα έχουν συμφέρον να δυναμώσουν τον αγώνα ενάντια στους νέους κινδύνους που έρχονται με δυνατό ΚΚΕ.

104 χρόνια μετά η μεγαλύτερη τιμή για την μνήμη της ποντιακής γενοκτονίας είναι ο αγώνας έτσι ώστε να μη ζήσει ξανά κανείς λαός όσα έζησε ο Ποντιακός λαός».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου