ΤΟΠΙΚΑ

Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων για τη Γενοκτονία των Ποντίων

επιμνημόσυνη-δέηση-και-κατάθεση-στεφ-947683

Τη μαύρη επέτειο της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού τίμησαν οι Βολιώτες και φέτος, στην επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων που τελέστηκε την Κυριακή 14 Μαΐου. Ακολούθησε ομιλία του προέδρου της Ένωσης Ποντίων του Νομού Μαγνησίας κ. Κωνσταντίνου Περκουλίδη και κατάθεση στεφάνων από ανώτατες πολιτικές και στρατιωτικές αρχές, εκπροσώπους κομμάτων, ποντιακών οργανώσεων κ.α..

Ο Δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος, σε ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

«Σύσσωμος ο Ελληνισμός και φυσικά μαζί κι εμείς, οι Βολιώτισσες και οι Βολιώτες, τιμήσαμε και φέτος την μαύρη, την θλιβερή επέτειο, από την γενοκτονία, των αδελφών μας Ελλήνων του Πόντου.

Μια τιμή που οφείλουμε να αποτίουμε πάντα, όσα χρόνια κι αν περάσουν, σε ένδειξη απόλυτου σεβασμού και θαυμασμού για το σημαντικό αυτό κομμάτι του Ελληνισμού, για τους Πόντιους αδελφούς μας.

Το γεγονός ότι όχι μόνο επιβίωσαν από τις άγριες και πρωτοφανείς διώξεις και τον βίαιο ξεριζωμό τους, αλλά συνέβαλαν τόσο πολύ στη δημιουργία του σύγχρονου ελληνικού κράτους, δείχνει και το μέγεθος του μεγαλείου τους

Δεν ξεχνούμε, λοιπόν. Με περηφάνια και αποφασιστικότητα κρατούμε ζωντανή και άσβεστη τη μνήμη και αναδεικνύουμε στην παγκόσμια κοινότητα την ιστορική πραγματικότητα.

Οχι μόνο για να τιμήσουμε τα αδέλφια μας, αλλά για να αποτρέψουμε τέτοιες φρικαλεότητες και βαρβαρότητες στο μέλλον».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου