ΤΟΠΙΚΑ

Χρ. Τριαντόπουλος: Σημαντική η στήριξη των αμυγδαλοπαραγωγών σε Μικροθήβες και Σέσκλο από την Κυβέρνηση

χρ-τριαντόπουλος-σημαντική-η-στήριξη-944051

Επισκέψεις και ομιλίες πραγματοποίησε την Παρασκευή, 5 Μαΐου 2023, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και υποψήφιος Βουλευτής Μαγνησίας με τη Νέα Δημοκρατία, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος σε Μικροθήβες και Σέσκλο. Πρώτη στάση ήταν οι Μικροθήβες, όπου ο Υφυπουργός απευθύνθηκε στους κατοίκους της περιοχής και παρουσίασε σημεία του κυβερνητικού έργου κατά την τελευταία τετραετία που αφορούν την περιοχή και καταδεικνύουν το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για την περιοχή. Ωστόσο, πριν από την έναρξη της ομιλίας του κ. Χρήστου Τριαντόπουλου ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου, κ. Νικόλαος Σταφυλοπάτης, και οι τοπικοί παράγοντες του παρέδωσαν τιμητική πλακέτα, ενώ είχαν ετοιμάσει και σχετικό φυλλάδιο με το έργο που έχει πραγματοποιηθεί στην περιοχή των Μικροθηβών.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, αναφέρθηκε στο έργο της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την πρώτη της τετραετία, υπογραμμίζοντας τη μεγάλη προσοχή που έλαβε η περιοχή των Μικροθηβών. Ειδικότερα, σημείωσε ότι «η μεγάλη προσοχή και έμφαση αποτυπώνεται – σε συνεργασία με Περιφέρεια, Δήμο και τοπικούς φορείς – στο έργο ανάδειξης του αρχαίου θεάτρου, σε παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο, στη μελέτη για τη νέα σιδηροδρομική γραμμή που θα περνά από την περιοχή, στη στήριξη μετά τη θεομηνία «Ιανός» και τις αποζημιώσεις στον πρωτογενή τομέα. Εάν εστιάσουμε στη στήριξη του πρωτογενούς τομέα πρέπει να σημειωθεί ότι οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ για τις ζημιές στις καλλιέργειες αμυγδάλων στις Μικροθήβες ξεπερνούν τις 850.000 ευρώ την τελευταία τετραετία. Στήριξη που απέχει από ότι συνέβαινε στο παρελθόν, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τις δυσμενείς επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης στην πρωτογενή παραγωγή της περιοχής. Είναι κάτι που αναγνωρίζεται από τους πολίτες και τους αγρότες. Θέλω, λοιπόν, να ευχαριστήσω τους κατοίκους των Μικροθηβών για τη θερμή υποδοχή και στήριξη».

Στη συνέχεια, ο Υφυπουργός και Υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στη Μαγνησία επισκέφθηκε το Σέσκλο, όπου, στην κεντρική πλατεία, παρέθεσε ομιλία στους κατοίκους της περιοχής, με τους οποίους όλη την προηγούμενη περίοδο έχουν αναπτύξει σημαντική συνεργασία και, ιδιαίτερα, με τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου, κ. Βασίλη Τσιαμήτα. Ειδικότερα, ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος αναφέρθηκε στην έμφαση που έχει δοθεί στην περιοχή, εστιάζοντας στη στήριξη των αμυγδαλοπαραγωγών, των οποίων η παραγωγή επλήγη τα προηγούμενα χρόνια από ακραία καιρικά φαινόμενα στο πλαίσιο της κλιματικής κρίσης. Προς αυτή την κατεύθυνση, ο Υφυπουργός σημείωσε ότι «όλη αυτή την περίοδο συνεργαστήκαμε με τους τοπικούς παράγοντες για αρκετά ζητήματα της περιοχής του Σέσκλου. Ζητήματα όπως η στοχευμένη στήριξη για την αποκατάσταση του αγροτικού δικτύου, αλλά και την αποζημίωση της πρωτογενούς παραγωγής. Μόνο οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ για τις καλλιέργειες αμυγδάλου στο Σέσκλο πλησίασαν τις 750.000 ευρώ. Αθροιστικά, οι αποζημιώσεις για τις καλλιέργειες με αμύγδαλα που επλήγησαν από ακραία καιρικά φαινόμενα πλησίασαν το 1,6 εκατ. ευρώ. Ο ΕΛΓΑ, με τη στήριξη της Κυβέρνησης, ανταποκρίθηκε στο ρόλο του και στις ανάγκες που προέκυψαν. Και αυτό αναγνωρίζεται από τους πολίτες σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας. Πολλές ευχαριστίες στους κατοίκους του Σέσκλου για την παρουσία και τη στήριξη προς τη νίκη της 21ης Μαΐου».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου