ΤΟΠΙΚΑ

Στην κινητοποίηση κατά του LNG οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ

στην-κινητοποίηση-κατά-του-lng-οι-συνταξ-943124

Ανακοίνωση σχετικά με τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση κατά της εγκατάστασης μονάδας φυσικού αερίου LNG στον Παγασητικό, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Μαΐου στην παραλία του Βόλου, εξέδωσε ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ Μαγνησίας.

«Η Διοίκηση του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ ν. Μαγνησίας, εκφράζει την αντίθεση της κατά των σχεδιασμών για την εγκατάσταση μονάδας φυσικού αερίου LNG στον Παγασητικό.

Οι συνέπειες της επένδυσης της Mediterranean Gas στην Μαγνησία δεν ωφελεί καμία λαϊκή οικογένεια της περιοχής και πανελλαδικά, επειδή εδώ και 2 χρόνια με τις αντιδραστικές πολιτικές της «πράσινης ανάπτυξης» με τις «γνωματεύσεις» από την πλευρά της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, με τα αυξανόμενα «χαράτσια» μέσω της ρήτρας αναπροσαρμογής έχουν στην κυριολεξία «γονατίσει» τις οικογένειες της χώρας και ειδικά των συνταξιούχων που είναι άμεση αποδέχτες των άδικων περικοπών στο εισόδημα τους εδώ και 13 χρόνια από όλες διαχρονικά κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ.

Αυξάνοντας την ενεργειακή φτώχεια για το λαό μας αφού συνεχίζονται οι πολιτικές που επιδρούν στο υψηλό κόστος ενέργειας και σε αυτές προτίθεται η αξιοποίηση του Αμερικάνικου LNG το οποίο φτάνει στην Ευρώπη με το κόστος του να είναι ανεβασμένο 4 φορές πάνω από την τιμή πώλησης στις ΗΠΑ.

Είναι μεγάλη κοροϊδία αυτά που λένε μερικοί ότι αν κατασκευαστεί το τερματικό Σταθμό Αποθήκευσης, Αεριοποίησης ΥΦΑ -LNG στην Μαγνησία θα έχει ο λαός της πιο φθηνό Φυσικό Αέριο. Άλλωστε υπάρχουν χειροπιαστά παραδείγματα της θλιβερής πραγματικότητας, όπως για τους κατοίκους της Αττικής που βρίσκονται δίπλα στο τερματικό σταθμό της Ρεβυθούσας και δεν έχουν φθηνότερη τιμή στο Φυσικό Αέριο, από την στιγμή που είναι χρηματιστηριακό προϊόν με Διεθνή τιμή που αποτυπώνεται στο Χρηματιστήριο Ενέργειας του Άμστερνταμ.

Μόνο το πιο σημαντικό για τους κάτοικους της πόλης μας, ότι προσθέτετε μια ακόμα περιβαλλοντική «βομβά» η οποία θα έχει ένα μεγάλο αποτύπωμα στην περιοχή με ενδεχόμενου τραγικού ατυχήματος με πολύ σοβαρές συνέπειες για την υγεία των πολίτων, από την παγκόσμια εμπειρία των ατυχημάτων.

Για όλους αυτούς λόγους και όχι μόνο, δεν συμβιβαζόμαστε, δεν αποδεχόμαστε να γίνουμε εμείς, τα παιδιά και τα εγγόνια μας πειραματόζωα και θύματα μιας κερδοφόρας επένδυσης με όφελος αμέτρητων δισεκατομμυρίων για τους επιχειρηματικούς ομίλους, την ίδια στιγμή που τα λαϊκά στρώματα αντιμετωπίζουν την ενεργειακή φτώχεια και την ακρίβεια, που τα δικαιώματά μας και η ζωή μας αντιμετωπίζεται ως «κόστος».

Ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα των σωματείων και φορέων της πόλης και συμμετέχουμε δυναμικά στην κινητοποίηση για να σταματήσουν τώρα οι σχεδιασμοί για την εγκατάσταση μονάδας φυσικού αερίου LNG στον Παγασητικό το Σάββατο 6 Μαΐου, στις 7:30 μμ, στην παραλία του Βόλου (άγαλμα)» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου