ΤΟΠΙΚΑ

Συνταξιούχοι: «Να σταματήσουν τώρα οι σχεδιασμοί για την εγκατάσταση LNG στον Παγασητικό»

συνταξιούχοι-να-σταματήσουν-τώρα-οι-942912

Ανακοίνωση έκανε ο Σύλλογος Πολιτικών Συνταξιούχων Δημοσίου Μαγνησίας, στην οποία αντιτίθεται στην εγκατάσταση Μονάδας LNG στον Παγασητικό.

Αναλυτικά αναφέρει:

«Καλούμε όλους τους πολίτες, τα Σωματεία και τους φορείς της πόλης, να συμμετέχουν στη συγκέντρωση

Το Σάββατο 6 Μαΐου στις 7 μ.μ. στην παραλία του Βόλου (Άγαλμα)

Η εγκατάσταση πλωτής εξέδρας του σταθμού αποθήκευσης υγροποιημένου αερίου στο λιμάνι του Βόλου είναι μια επένδυση, που οι εργαζόμενοι, ο λαός της Μαγνησίας σε καμία περίπτωση δεν θα βγει κερδισμένος από αυτήν καθώς δεν θα τον «σώσει» από την «ενεργειακή φτώχεια», αφού εμείς θα συνεχίσουμε να χρυσοπληρώνουμε την ενέργεια.

Μια επένδυση που οι μόνοι κερδισμένοι θα είναι οι μεγάλοι ξένοι και ντόπιοι επιχειρηματικοί όμιλοι, όπως και μια χούφτα Ελλήνων εφοπλιστών που κατέχουν μεγάλο αριθμό πλοίων μεταφοράς υγροποιημένου αερίου.

Μια επένδυση που μόνο καταστροφικές επιπτώσεις θα έχει για το περιβάλλον και το θαλάσσιο οικοσύστημα της περιοχής μας.

Μια επένδυση δίπλα σε λίγες εκατοντάδες μέτρα από την ακτή, δίπλα σε περιοχή με μεγάλο αριθμό εργαζομένων, λαϊκών κατοικιών, σχολείων και εργασιακών χώρων, δημιουργώντας σοβαρό θέμα ασφάλειας, αφού ολόκληρη η περιοχή μπορεί να μετατραπεί σε “πυριτιδαποθήκη”.

Μια επένδυση κομμένη και ραμμένη στα πλαίσια της στρατηγικής της ΕΕ με την εφαρμογή της λεγόμενης Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας (European Green Deal), που μαζί με τις ΑμερικανοΝατοϊκές βάσεις στην πόλη μας και την ευρύτερη περιοχή, μας μετατρέπει σε κόμβο στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς.

Για αυτά τα κέρδη και αυτές τις στρατηγικές της ΕΕ κόπτονται η σημερινή αλλά και οι προηγούμενες κυβερνήσεις που έβαλαν την δική τους σφραγίδα σε αυτούς τους σχεδιασμούς.

Αυτοί κοιτάζουν το κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων!

Εμείς αγωνιζόμαστε για την ασφάλεια της ζωής της δικής μας και των παιδιών μας!»

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου