ΤΟΠΙΚΑ

Κουζίνα… έβαλε μπουρλότο σε διαμέρισμα

κουζίνα-έβαλε-μπουρλότο-σε-διαμέρισ-943052

Άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής στο κέντρο της πόλης, πριν επεκταθεί η φωτιά- Στο Νοσοκομείο ο ηλικιωμένος ένοικος για προληπτικούς λόγους

Αίσιο τέλος είχε για έναν ηλικιωμένο Βολιώτη που ζει μόνο του, η περιπέτεια που βίωσε χθες το απόγευμα, όταν για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία πήρε φωτιά η κουζίνα και οι καπνοί άρχισαν να «πνίγουν» το διαμέρισμα στο οποίο διαμένει, στη συμβολή των οδών Κ. Καρτάλη με Ρήγα Φεραίου.

Στο διαμέρισμα του τέταρτου ορόφου της πολυκατοικίας στη συμβολή των οδών Κ. Καρτάλη με Ρήγα Φεραίου έσπευσαν τρία οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου

Σαστισμένος και τρομοκρατημένος μόλις είδε τις φλόγες ο ηλικιωμένος βγήκε στο μπαλκόνι του τέταρτου ορόφου του διαμερίσματος του και άρχισε να καλεί σε βοήθεια. Ιδιοκτήτρια διπλανού διαμερίσματος στην οποία απευθύνθηκε κάλεσε αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Στο σημείο έσπευσαν τρία οχήματα και ένα αυτοκίνητο της ΠΥ Βόλου. Η παρέμβαση ήταν άμεση. Μάλιστα ένα από τα πυροσβεστικά οχήματα αναγκάστηκε να κατεβεί την Κ. Καρτάλη ανάποδα, καθώς εκείνη την ώρα τον δρόμο διέρχονταν αυτοκίνητα και λεωφορεία, αλλά ήταν επείγουσα ανάγκη να γίνει σωστή διαχείριση του περιστατικού.

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθούσαν την επιχείρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου περίοικοι από διπλανές πολυκατοικίες, αλλά και περαστικοί που μόλις συνειδητοποίησαν τι συμβαίνει σταμάτησαν και ζητούσαν να ενημερωθούν για το συμβάν.

Την ίδια ώρα ο καπνοί που είχαν «ζώσει» το διαμέρισμα έκαναν ασφυκτική την ατμόσφαιρα για τουλάχιστον ένα οικοδομικό τετράγωνο.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα οι πυροσβέστες που μπήκαν μέσα στο διαμέρισμα κατάφεραν να δαμάσουν τις φλόγες πριν εξαπλωθούν σε όλο το σπίτι.

Περίοικοι, αλλά και διερχόμενοι πολίτες σταμάτησαν στο σημείο και παρακολουθούσαν την επιχείρηση απεγκλωβισμού του ηλικιωμένου από το διαμέρισμα

Απεγκλώβισαν σώο και αβλαβή τον ηλικιωμένο, ο οποίος μόλις κατέβηκε στον δρόμο ευχαρίστησε τους πυροσβέστες. Εδειχνε τρομαγμένος από το συμβάν.

Στο σημείο κλήθηκε ασθενοφόρο το οποίο τον παρέλαβε και τον μετέφερε στο «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο Βόλου κυρίως για προληπτικούς λόγους.

Προανάκριση για τα ακριβή αίτια της φωτιάς διενεργεί το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου